Zwarte lijst en de autoverzekering

Zwarte lijst en de autoverzekering

De zwarte lijst voor de autoverzekering is een vervelende, omdat dit tot een behoorlijk duurdere premie zal leiden. Op het moment dat u eenmaal op de lijst staat kunnen andere verzekeraars dat op voorhand zien. Het risico is daarom groot dat ze u niet zullen accepteren. Op die manier blijven er maar een paar verzekeraars over. Zij berekenen een hoge premie, waardoor u meer betaalt om de auto te kunnen verzekeren. Het is daarom verstandig om de premie altijd netjes op tijd te betalen en problemen met de autoverzekering altijd te voorkomen.

Geweigerd of geroyeerd

Benieuwd hoe u op de zwarte lijst voor de autoverzekering terecht kunt komen? Dat kan gebeuren op het moment dat een autoverzekeraar u weigert of op het moment dat een verzekeraar u royeert. Zodra u bent geweigerd of geroyeerd door de autoverzekering bestaat het risico dat u op de lijst terecht zal komen. Royement vindt over het algemeen plaats als u de premie meerdere keren niet betaalt of op het moment dat u fraudeert met de polis. Pas daar daarom goed mee op. Weigering kan om meerdere redenen plaatsvinden. Sommige verzekeraars weigeren zelfs klanten met teveel schades uit het verleden, dus probeer dat op voorhand na te gaan.

Minimaal 5 jaar op de zwarte lijst voor de autoverzekering

Zodra u eenmaal op de zwarte lijst voor de autoverzekering staat zal u daar maximaal 5 jaar op blijven staan. Na die periode wordt uw registratie automatisch verwijderd, zodat u daar geen last meer van heeft. U heeft dan opnieuw de kans om een verzekering af te sluiten, zonder de vervelende aantekening uit het verleden.

Stond u op de zwarte lijst voor de autoverzekering vanwege een negatief aantal schadevrije jaren? Dan kunt u daar al na 15 maanden weer vanaf komen. Op dat moment heeft u voor de autoverzekering weer de kans om met een schone lei te beginnen.