Zijn alle Allrisk dekkingen hetzelfde?

Zijn alle Allrisk dekkingen hetzelfde?

Een Allrisk dekking voor de autoverzekering en benieuwd hoe die het best te vergelijken zijn? Het is verstandig om goed te kijken naar zowel de premie voor de polis als de dekking die er wordt aangeboden. Verzekeraars hebben voor deze polissen de vrijheid om zelf de maximale dekkingen te bepalen. Dat betekent dat de verschillende dekkingen inhoudelijk van elkaar kunnen verschillen, zowel op basis van de mate van uitgebreidheid als de specifieke maximaal uit te keren bedragen. De ene verzekeraar zal bijvoorbeeld accessoires verzekeren tot een bedrag van €2.500, terwijl de ander ervoor kan kiezen slechts €1.500 aan dekking aan te bieden. Het is verstandig om daar goed naar te kijken binnen de verschillende Allrisk autoverzekeringen.

Verschil in dekking

Anders dan bij een WA autoverzekering kan er bij de Allrisk polis sprake zijn van verschillen in dekkingen. Sterker nog, de vrijheid voor iedere verzekeraar leidt ertoe dat geen polis hetzelfde is. Het is daarom verstandig om goed na te denken over de dekkingen die u belangrijk vindt binnen een autoverzekering. Aan de hand daarvan kunt u vervolgens nagaan welke verzekeraars daar de juiste polis voor aanbieden. Zodra u een aantal geschikte autoverzekeringen heeft gevonden is het mogelijk om die op basis van de premie met elkaar te vergelijken.

Premie en dekking vergelijken

Het is over het algemeen heel verleidelijk om de verschillende verzekeraars en hun autoverzekeringen te vergelijken op basis van de premie. Een lagere premie leidt tot lagere kosten per maand. Dat neemt echter niet weg dat de kosten op de lange termijn hoger kunnen uitvallen. Een lage premie is vooral interessant op het moment dat hier een goede dekking tegenover staat. In het geval van een matige dekking binnen de Allrisk verzekering zal de autoverzekering immers niet of te weinig uitkeren in het geval van schade. Kijk daarom goed naar de combinatie van de premie en de dekking die de verzekeraar daarvoor aanbiedt.