Winterschade en dekking binnen de autoverzekering

Winterschade en dekking binnen de autoverzekering

Winterschade aan de auto valt helaas niet altijd binnen de dekking van de autoverzekering. In veel van de gevallen heeft u een allrisk dekking nodig om voor een vergoeding daarvan in aanmerking te kunnen komen. Met een beperkt casco of een WA autoverzekering bestaat het risico dat u de kosten gewoon zelf dient te betalen.

Dat geldt niet bij schade door storm, hagel of aan de ruiten in het algemeen tijdens de wintermaanden. Een beperkt casco dekking is voldoende voor de vergoeding daarvan. Bij een WA autoverzekering is alleen de schade die u toebrengt aan anderen vergoed, schade aan de eigen auto dient u altijd zelf te betalen.

Botsen of slippen niet altijd gedekt

Tijdens de wintermaanden is het risico op botsen of slippen een stuk groter dan in de rest van het jaar. De schade die er kan ontstaat is gedeeltelijk gedekt, afhankelijk van het type autoverzekering dat u heeft. Dat wil zeggen, bij een botsing of aanrijding is met een allrisk autoverzekering alle schade gedekt. Bij een WA autoverzekering of een beperkt casco autoverzekering is alleen de schade aan het voertuig van de ander gedekt. De schade aan uw eigen auto dient u helaas zelf te betalen.

Schade door een sneeuwbal in de allrisk dekking

Ontstaat er winterschade aan de auto door een sneeuwbal die iemand op de auto gooit en waar een steentje in bleek te zitten? Dan valt dit onder de dekking van de allrisk autoverzekering. Een WA autoverzekering of beperkt casco dekking is dan helaas onvoldoende. Het is daarom verstandig om met name voor de winterperiode goed na te denken over het type af te sluiten autoverzekering. De dekking kan met name tijdens de wintermaanden beperkt uitvallen, waardoor u de schade die u oploopt aan uw auto mogelijk zelf dient te betalen.