Wel of geen eigen risico bij ruitschade?

Wel of geen eigen risico bij ruitschade?

Als er door een steentje een barstje of een sterretje in uw voorruit komt, kunt u die beter laten repareren. Er bestaat een kans op doorscheuren in deze gevallen, waarbij de hele ruit moet worden vervangen. Dat dat veel duurder is, weet u ongetwijfeld zelf wel. Maar niet in alle gevallen wordt deze schade vergoed. Wanneer is er sprake van een eigen risico?

Welke WA-verzekering maakt uit

Door uw auto WA-casco te verzekeren, beperkt of volledig, bent u meestal zeker van vergoeding van de reparatie van een sterretje. Kijk dat toch even in de voorwaarden van uw verzekering na. Wanneer uw voorruit vervangen moet worden, kan er sprake zijn van dat u het eigen risico of de helft daarvan moet betalen. Kijk dat ook goed na in de polis en reken niet alleen op wat uw vertelt wordt.

Kies uw hersteller met zorg

Als uw ruit kapot is, kunt u die doorgaans direct laten repareren. Een speciaal schadeformulier is niet nodig. Kijk wel uit waar u de ruit laat repareren, want verzekeraars hebben contracten met autoruitherstelbedrijven. Als u niet voor een hersteller kiest die een contract heeft met uw verzekeraar, dan moet u de kosten zelf betalen. Dat is zonde.

No-Claim en wel of niet zelf betalen

Het laten repareren van uw autoruit heeft doorgaans geen invloed op de no-claimregeling met uw verzekeraar. Of dat ook zo is bij uw verzekering kunt u het beste even nakijken in de polisvoorwaarden. Het kunt u nogal wat schelen in de premie wanneer uw no-claim wordt verminderd. Weeg dit af tegen de schade aan uw auto. Als het repareren van uw ruit minder kost dan wat u aan extra premie zou moeten betalen, kies er dan voor om zelf te betalen voor de reparatie.