Wanbetaling autoverzekering

Wanbetaling autoverzekering

Kunt u de autoverzekering niet betalen? Houdt er dan rekening mee dat dit vervelende gevolgen kan hebben. Indien er niet binnen de betalingstermijn betaald wordt ontvangt u een herinnering. Bij een automatische incasso wordt doorgaans binnen 7 dagen voor een tweede keer geprobeerd de rekening te incasseren. Indien dit niet lukt ontvangt u een betalingsherinnering, doorgaans binnen 14 dagen. De verzekeraar zal u op dit moment 30 dagen de tijd geven om de premie alsnog te betalen.

Autoverzekering royeren

Op het moment dat u niet aan uw betalingsplicht voldoet zal de autoverzekeraar uw polis royeren met een aantekening tot wanbetaling. Dit betekend niet dat u de premie niet meer hoeft te betalen, u blijft een betalingsplicht houden. Pas op het moment dat de premie volledig is betaald wordt de autoverzekering weer herstelt. Houdt hierbij wel rekening met een aantal dagen verwerkingstijd, ook kan dit nooit met terugwerkende kracht. Op het moment dat u dus schade oploopt binnen de tijd dat de auto onverzekerd is kunt u deze schade niet verhalen.

Op het moment dat u schade veroorzaakt op het moment dat u onverzekerd bent kan de claim op u verhaald worden en dit kan enorm oplopen. Het is dus niet verstandig rond te rijden met een onverzekerde auto. Daarnaast adviseren wij er rekening mee te houden dat de verzekeraar wellicht aanmaningskosten in rekening brengt.

Boete RDW

Op het moment dat u de premie voor uw autoverzekering niet betaald is uw auto dus onverzekerd. Het RDW controleert elk jaar opnieuw of auto’s verzekerd zijn. Indien het blijkt dat u niet verzekerd bent zult u een boete van maar liefst 380 euro krijgen. Deze boete mag drie keer per jaar opgelegd worden en kan hierdoor dus oplopen tot 1140 euro.