Waar moet ik op letten?

Waar moet ik op letten?

Bij het vergelijken van autoverzekeringen zijn er een aantal zaken om rekening mee te houden. Veel consumenten letten alleen op de maandelijkse premie, echter is de dekking minimaal zo belangrijk. Wat heeft u immers aan een onvolledige dekking met een lage maandelijkse premie?

U kunt voor vervelende situaties komen te staan indien uw autoverzekering niet dekkend genoeg is. Een voorbeeld, u maakt schade aan het voertuig van een derde door uw schuld. Bij een WA-verzekering zal de schade van de tegenpartij niet vergoed worden, u zult deze zelf moeten vergoeden. Bij een aanrijding met een nieuw voertuig kan dit al snel oplopen tot duizenden euro’s. Let bij het vergelijken of afsluiten van een autoverzekering dus niet alleen op de premie, maar ook zeker op de voorwaarden!

Naast het goed doornemen van de voorwaarden dient u ook goed na te denken over eventuele aanvullende verzekeringen. Denk hierbij aan een rechtsbijstand, schade voor inzittenden en bijvoorbeeld dekking in het buitenland.

Naast de aanvullende verzekeringen zijn er ook nog aanvullende modules. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de nieuwwaarde regeling, no-claim beschermer en een gelijkwaardige autoregeling.

Nieuwaarde regeling

Heeft u een voertuig van 3 jaar of jonger? Dan is deze regeling zeker een nuttige om over na te denken. U krijgt immers de aanschafwaarde vergoedt indien het voertuig total loss wordt verklaart.

No-claim beschermer

Deze aanvullende module beschermt de eventuele schadevrije jaren na een schade. Normaal daalt u op de bonus/malus ladder bij het claimen van een schade, deze voorkomt dus een daling waardoor uw premie hetzelfde blijft. Het komt overigens wel vaak voor dat schadevrije jaren niet meegenomen kunnen worden naar een nieuwe verzekeraar, let hier dus goed op!

Gelijkwaardige autoregeling

Heeft u een voertuig ouder dan 3 jaar? Met deze regeling krijgt u een bedrag uitgekeerd waarmee u een soortgelijk voertuig kunt kopen. Overigens bieden niet alle verzekeraars een dergelijke regeling, bekijk dit dus eerst voordat u een autoverzekering afsluit bij de betreffende aanbieder.

Dit zijn allen zaken waar u goed over na dient te denken. Welke aanvullende verzekering of modules zijn belangrijk voor uw situatie?