Wa of WA plus autoverzekering?

Wa of WA plus autoverzekering?

De meeste consumenten weten wel wanneer ze wel of geen All Risk autoverzekering willen afsluiten. Maar wanneer het om een lagere dekking gaat slaat de twijfel al snel toe, willen zij een WA of WA plus autoverzekering? Deze keuze vinden de meeste consumenten blijkbaar lastig.

Verschil WA of WA plus

Een autoverzekering behoort voor auto eigenaren tot een wettelijke verplichting. Welke dekking gekozen wordt maakt in principe niet uit, mits dit maar minimaal een WA dekking betreft. Uiteraard kan er ook gekozen worden voor een WA plus, ook wel WA beperkt casco genoemd, of een All Risk autoverzekering.

Het verschil tussen de WA en WA plus zijn 2 verschillende onderdelen, namelijk de premie en de dekking. Met een WA autoverzekering heeft u de minst beperkte dekking en daardoor ook de laagst mogelijke premie. Echter wordt alleen de schade vergoedt die aan anderen toegebracht wordt. Een WA plus autoverzekering kost meer premie per maand, daarentegen zijn ook bepaalde schades aan de eigen auto verzekerd, onder andere: brand, diefstal, aanrijding met dieren, storm en ruitbreuk. Het is dan ook logisch dat dit een hogere premie oplevert, doorgaans is het verschil al snel boven de 10 euro per maand.

Welke dekking kiezen?

Door verzekeraars wordt er aangeraden om bij oudere auto’s, in ieder geval ouder dan 8 jaar te kiezen voor een WA autoverzekering. Dit komt me name doordat deze auto’s een lage dagwaarde hebben, de premie die hiervoor betaald moet worden zou dan ook niet opwegen tegen de uitkering bij schade.

Een WA plus autoverzekering wordt door verzekeraars aangeraden bij auto’s tussen de 4 en 8 jaar oud. Een WA autoverzekering zou ten opzichte van de dagwaarde een te beperkte dekking bieden en de All Risk dekking zou weer teveel aan premie kosten ten opzichte van de uitkering. Ondanks deze richtlijnen bent u geheel vrij een eigen keuze te maken. De vraag is waarvoor u verzekerd wilt zijn en wat u daarvoor per maand aan premie overheeft.