WA volledig casco autoverzekering

WA volledig casco autoverzekering

De WA volledig casco autoverzekering is bij de meeste consumenten bekend als de All Risk autoverzekering. Deze dekking is de meest uitgebreide vorm en hiervoor wordt doorgaans gekozen bij nieuwe auto’s tot 5 jaar oud.

Dekking

De All Risk autoverzekering biedt de meest uitgebreide vorm van dekking. Schades die onder de andere dekkingen WA en WA beperkt casco vallen worden vergoed. Daarnaast wordt ook alle schade aan het eigen voertuig vergoed, tevens als u zelf schuldig aan het ongeval bent.

Of deze dekking geschikt voor uw voertuig is blijft uw keuze. Bij nieuwe auto’s is het vaak wel rendabel om voor deze dekking te kiezen, doordat schade aan het eigen voertuig vrij kostbaar kan zijn.

Ook is deze autoverzekering verstandig voor consumenten die hun auto niet zelf gefinancierd hebben. Bij ernstige schade wilt u dat de schade gerepareerd wordt zodat u verder kunt met de auto en dat u niet nog een lening moet afbetalen voor een onbruikbare auto. Of wellicht kunt u het schadegeld gebruiken voor het aflossen van de lening.

Goedkope All Risk autoverzekering

Bent u van plan te kiezen voor een All Risk autoverzekering? Dan is waarschijnlijk de premie een belangrijke factor in het maken van uw keuze. Een goedkope All Risk autoverzekering is niet per definitie beter en andersom ook niet.

Het gaat er voornamelijk om welke verzekeraar u de beste premie, maar vooral de beste voorwaarden kunt bieden. De dekking en voorwaarden verschillen namelijk enorm per verzekeraar. Met een nieuwe auto is het bijvoorbeeld aantrekkelijk gebruik te kunnen maken van een nieuwwaarde regeling bij totaalverlies. Deze regelingen variëren in leeftijd en door sommige aanbieders wordt er geen enkele regeling geboden. Hetzelfde geldt voor andere voorwaarden als bijvoorbeeld het eigen risico.