WA beperkt casco autoverzekering

WA beperkt casco autoverzekering

De WA beperkt casco autoverzekering wordt doorgaans ook wel de WA plus autoverzekering genoemd. De beperkt casco dekking is de middelste variant van de drie bekende dekkingsvormen, namelijk WA, WA beperkt casco en volledig casco.

De WA dekking vergoedt de schade die onstaat aan anderen en zaken waarbij u de schuldige bent. Met een WA beperkt casco dekking bent u daar bovenop ook nog gedekt tegen schade die veroorzaakt wordt door van buiten afkomende onheilen. Dit houdt in dat de schade gedekt is uit gevolg van diverse factoren waar u zelf niets aan kunt doen. Hierbij kunt u onder andere denken aan brandschade, diefstal, loslopende dieren, natuurgeweld en/of ruitschade.

Alle schade die u zelf heeft veroorzaakt aan het eigen voertuig worden niet vergoed. Als u dus een botsing maakt waarbij u zelf schuldig bent zal de verzekeraar niet uitkeren.

Kiezen voor de WA beperkt casco autoverzekering?

Een dekkingsvorm is een persoonlijke keuze, u bepaald zelf tot in hoeverre u wilt dat schade vergoedt wordt. Hoe uitgebreider de dekkingsvorm, hoe hoger de premie. Deze gegevens kunt u tegen elkaar afwegen en hierop een keuze maken. Toch zijn er wel richtlijnen die doorgaans aangehouden worden. Meestal wordt er voor de WA beperkt casco autoverzekering gekozen indien men in het bezit is van een auto tussen de vijf en acht jaar oud.

Vergelijken

Het is raadzaam verschillende verzekeraars met elkaar te vergelijken. Naast de aanvullende voorwaarden, als onder andere het eigen risico, varieert ook de betalen premie. Vaak wordt alleen op de te betalen premie gelet, uiteraard is dit een belangrijke factor. Echter raden wij u aan om ook goed te kijken wat wel of niet gedekt is. Wellicht bent u bij een andere verzekeraar veel uitgebreider gedekt voor iets meer geld, echter bij bepaalde schades kan dit uiteindelijk toch weer voordeel opleveren.