Voorwaarden nieuwwaarderegeling

Voorwaarden nieuwwaarderegeling

Een nieuwwaarderegeling houdt in dat u bij totaalschade van uw nieuwe auto de nieuwwaarde uitgekeerd krijgt. Dit stelt u in staat om in deze situatie hetzelfde voertuig opnieuw aan te kunnen schaffen. De nieuwwaarderegeling verschilt per verzekeraar en ook de voorwaarden hiervan, in sommige gevallen gelden er dan ook flinke beperkingen. Zonder een nieuwwaarderegeling zou enkel de dagwaarde uitgekeerd worden, dit stelt de consument niet in staat het voertuig opnieuw terug te kopen. Hoe lang de nieuwwaarderegeling geldt verschilt ook al per verzekeraar, door al deze verschillende voorwaarden is het dan ook vaak onduidelijk voor de consument.

Maximale nieuwwaarde

De meeste consumenten zijn niet op de hoogte wat de nieuwwaarderegeling bij hun verzekeraar precies inhoudt. Er kunnen flinke beperkingen gelden. Een veelvoorkomende beperking is dat er maar een maximale uitkering plaatsvind. Dit betekend dat de verzekeraar maar bijvoorbeeld tot 50.000 euro uitkeert, ondanks dat uw auto misschien wel het dubbele waard is. Sommige verzekeraars bieden de mogelijkheid dit bedrag wel te verhogen, maar wel tegen een hogere premie. Indien u van plan bent een kostbare auto aan te schaffen is ons advies dan ook op zoek te gaan naar een autoverzekering zonder deze beperking op de nieuwwaarderegeling.

Afschrijvingen

De looptijd van de nieuwwaarderegeling varieert per verzekeraar. Doorgaans is dit één, twee of drie jaar. Ondanks dat een bepaalde termijn de standaard is kunnen er addertjes onder het gras zitten. Denk hierbij aan toch een bepaalde afschrijving na een bepaalde periode van een aantal procent per maand. Op het moment dat u te maken krijgt met totaalschade en uw verzekeraar werkt met een afschrijving krijgt u dus niet de kostprijs uitgekeerd en bent u niet in staat het voertuig opnieuw te kopen.

Andere voorwaarden

De afschrijving en de maximale uitkering zijn de twee meest voorkomende beperkende voorwaarden. Echter verschilt dit dus sterk per verzekeraar en kunnen er ook nog andere beperkende voorwaarden gelden. Bekijk goed de polisvoorwaarden, hierin ziet u wat de nieuwwaarde regeling per verzekeraar precies inhoudt. Bij het aanschaffen van een nieuwe auto is dit erg belangrijk en adviseren wij u hier dan ook goed naar te kijken.