Voorlopige dekking autoverzekering

Voorlopige dekking autoverzekering

Indien u ervoor kiest om een autoverzekering online aan te vragen of via een tussenpersoon, dan wordt er vaak eerst door de verzekeraar een voorlopige dekking toegewezen. Maar wat houdt dit nou precies in?

Wat is een voorlopige dekking?

Een voorlopige dekking betekend dat de verzekeraar nog niet uw aanvraag heeft beoordeeld, maar dat u wel gewoon veilig de weg mag betreden gezien u met een voorlopige dekking wel tijdelijk verzekerd bent. Bij het beoordelen van uw aanvraag bepaalt de verzekeraar of zij u wel of niet willen accepteren, echter kunnen zij de aanvraag alleen weigeren indien u onjuiste gegevens heeft ingevuld. Indien u alles naar waarheid heeft ingevuld zal de aanvraag dan ook geaccepteerd worden.

Echter wanneer u onjuistheden heeft doorgegeven wordt de aanvraag wellicht geweigerd, hierdoor vervalt de voorlopige dekking in principe ook met terugwerkende kracht. U bent dan ook in deze periode theoretisch gezien niet verzekerd geweest. Wanneer u schade binnen deze periode heeft opgelopen dan kan de verzekeraar besluiten deze schade niet te vergoeden. Daarom is het ook belangrijk dat u de aanvraag goed invult en geen zaken verzwijgt.

Afgewezen voorlopige dekking

Indien de verzekeraar besluit uw aanvraag niet te accepteren, dan wordt de voorlopige aanvraag ook vaak niet toegewezen. Dit kan zijn doordat u bijvoorbeeld in het verleden een rijontzegging heeft gehad, negatieve schadevrije jaren heeft of verzekeringsfraude heeft gepleegd. Indien u aan deze zaken voldoet bestaat de kans dat de meeste verzekeraars u niet willen accepteren. Indien dit het geval is neem dan een kijkje bij Rialto verzekeringen, zij zijn gespecialiseerd in verzekeringen met hoge klantrisico’s. Dit betekend dan ook dat klanten die bij een reguliere verzekeraar niet geaccepteerd worden bij Rialto vaak wel terecht kunnen, echter wel tegen een veel hogere premie.