Verzekering voor de dieselrijder

Verzekering voor de dieselrijder

De autoverzekering voor de dieselrijder is in een aantal gevallen al voordeliger dan die voor auto’s op benzine en het lijkt erop dat de verschillen de komende tijd zullen toenemen. Dat heeft er vooral mee te maken dat uit onderzoek blijkt dat er ondanks het grotere aantal kilometers juist minder ongevallen met dieselauto’s gebeuren.

Dat ligt waarschijnlijk niet aan de auto’s zelf en het feit dat ze op diesel rijden, maar aan de bestuurders van deze auto’s. Die zitten relatief veel op de weg en rijden veel op de snelheid. Daar ligt het risico op ongevallen een stuk lager, waardoor de dieselrijders gebruik kunnen maken van een goedkopere autoverzekering. Bovendien hebben ze gemiddeld 7,1 schadevrije jaren, in plaats van 5,5 schadevrije jaren voor benzinerijders.

Dieselrijder is een veilige rijder

De dieselrijder is een veilige rijder, het aantal ongevallen is relatief klein. De gemiddelde dieselrijder maakt 60% meer kilometers dan de benzinerijder en heeft 29% meer schadevrije jaren. Het aantal ongevallen met auto’s op diesel is relatief klein en lijkt daarmee aan te geven dat de verzekeringen weinig uit hoeven te keren.

Autoverzekeraars zijn steeds meer op zoek naar factoren van auto’s en bestuurders die aan kunnen geven of het risico op schade groot of juist klein is. Het feit dat dieselrijders gemiddeld genomen minder betrokken zijn dan ongevallen kan een reden zijn om de premie daarvoor goedkoper te maken.

Voordelige autoverzekering voor dieselrijders

De autoverzekering voor dieselrijders is op dit moment nog niet veel goedkoper dan die voor benzinerijders. De kans bestaat wel dat dit de komende jaren zal gaan veranderen, omdat verzekeraars steeds nauwkeuriger kunnen bepalen wat per bestuurder en per auto het risico is op schade. In het geval van een veilige dieselrijder is het dan dus niet nodig om een hoge premie te berekenen. De premie voor een benzineauto zou dan weleens relatief hoger kunnen uitpakken dan die voor een auto op diesel.