Verzeker uw auto goed bij inruilen

Verzeker uw auto goed bij inruilen

Als u de auto inruilt voor een andere, wilt u wel goed verzekerd zijn. Niet alleen uw oude auto moet tot op de dag van de inruiling verzekert zijn, ook in de nieuwe auto wilt u meteen zeker zijn. Daarvoor kunt u heel eenvoudig je verzekering bellen. Een telefoontje, zelfs vanaf de plek waar u de nieuwe auto ophaalt, is vaak al voldoende.

Vrijwaringsbewijs

Wat heel belangrijk is, is dat u een vrijwaringsbewijs hebt voor je oude auto. Deze krijgt u van de nieuwe eigenaar. Daarmee kunt u aantonen dat u de auto niet meer in uw bezit heeft en dat u niet verantwoordelijk bent voor eventuele aanrijdingen en ander letsel. De auto wordt ook overgezet op die ander zijn naam, maar dat kan een paar dagen duren (of langer) omdat dat via het RDW moet, de Rijks Dienst voor het Wegverkeer. Daarom is dat vrijwaringsbewijs zo belangrijk.

Vragenlijst van je verzekering

Als u de nieuwe auto verzekert, krijgt u allerlei vragen van uw verzekeraar. U moet in eerste instantie de belangrijkste dingen doorgeven, zoals welke type auto u koopt, het kenteken, de kleur, het bouwjaar en meer gegevens. Ook word u gevraagd of de oude verzekering per direct moet stoppen. Eigenlijk gaat u naadloos over van de ene naar de andere verzekering, behalve dat de premie misschien verandert, als u een ander type auto koopt. U kunt ook een tijdelijke verzekering krijgen, dan vult u op een later tijdstip een langere vragenlijst in, dat kan ook per telefoon gebeuren.

Een ongeluk zit in een klein hoekje

Zorg ervoor dat u niet onverzekerd rondrijdt, dat kan heel vervelende gevolgen hebben. Stel dat u toch een aanrijding krijgt, dat kan zo maar gebeuren en als u dan niet verzekert bent, heeft dat heel vervelende gevolgen, zeker ook financieel.