Tweedehands auto verzekeren

Tweedehands auto verzekeren

Een tweedehands auto verzekeren en benieuwd hoe dat werkt of waar u rekening mee dient te houden? Zorg ervoor dat u de juiste dekking kiest, op basis van de waarde van de auto. Nieuwe auto’s worden over het algemeen WA Allrisk verzekerd. Er is dan sprake van Volledig Casco, met dekking voor zowel schade aan anderen en andere auto’s, net als aan de eigen auto. Dat is bij een tweedehands auto niet altijd nodig, mede omdat de waarde daarvan een stuk lager ligt dan bij een nieuw model.

Type dekking en zelf kosten betalen

Het is in plaats daarvan verstandig om goed te kijken naar de verschillende soorten dekkingen die er beschikbaar zijn en wat dit betekent voor de kosten die u zelf dient te betalen. Kunt u bijvoorbeeld zelf de kosten dragen bij schade aan uw eigen auto? En wilt u zich vooral verzekeren voor het feit dat u anderen schade kunt toebrengen? Of wilt u zich verzekeren voor schade door invloeden van het weer? Het is dan goed mogelijk om gebruik te maken van een WA Beperkt Casco autoverzekering voor een tweedehands auto. Of zelfs van een WA autoverzekering voor de laagst mogelijke premie.

WA Beperkt Casco of WA autoverzekering

Met de WA Beperkt Casco autoverzekering draait u zelf op voor de schade die u zelf aan uw eigen auto toebrengt. Ondertussen bent u wel gedekt voor diefstal en bijvoorbeeld joyriding, net als schade door invloeden van het weer. En vindt u die dekking eigenlijk ook te uitgebreid, bijvoorbeeld voor een oude tweedehands auto die nog nauwelijks waarde vertegenwoordigt? Dan is het mogelijk om een WA autoverzekering af te sluiten. In dat geval kiest u voor uitsluitend de dekking naar anderen toe. U voldoet aan de wettelijke verplichtingen met een autoverzekering, op basis van een zo laag mogelijke premie per maand.