Tweede auto verzekeren

Tweede auto verzekeren

Veel autoverzekeraars hebben een ‘tweedegezins-autoregeling’. U kunt dan een tweede auto verzekeren, met dezelfde no-claim korting als uw eerste auto.

Dat kan er gemakkelijk toe leiden dat u 60% – 80% korting op de premie krijgt en u uw tweede auto voordelig kunt verzekeren. Houd er wel rekening mee dat bepaalde verzekeraars hier specifieke eisen aan stellen.
Bovendien kunt u de tweede auto verzekeren wanneer u er zelf of uw inwonende partner erin gaat rijden. Wanneer het gaat om een auto voor een van uw kinderen is het vaak een stuk lastiger om gebruik te maken van deze regeling.

Eisen voor tweede auto verzekeren

U kunt een tweede auto verzekeren op basis van de eisen die men stelt met betrekking tot de ‘tweedegezins-autoregeling’. Dit verschilt per verzekeraar, waardoor het verstandig is de voorwaarden van uw huidige polis er op na te kijken. Allianz, Bruns ten Brink, Delta Lloyd, Ditzo en SNS Snelverzekeraar laten u hier alleen gebruik van maken wanneer u beide auto’s bij hen verzekert. Aegon, AllSecur, Centraal Beheer, Lancyr, Nationale Nederlanden en VerzekerSnel stellen hier juist weinig eisen aan.

Bij hen kunt u eenvoudig uw tweede auto verzekeren en daarmee optimaal profiteren van de no-claimkorting die u heeft opgebouwd.

Begin met vergelijken ▸

Tweede auto verzekeren van uw kinderen

Wilt u een tweede auto verzekeren voor een van uw kinderen? Houd er dan rekening mee dat dit over het algemeen een stuk lastiger is. Men stelt over het algemeen de eis dat de bestuurders van een of de beide auto’s ouder dienen te zijn dan 24 jaar. Bovendien kunt u gebruik maken van de regeling wanneer u zelf in beide auto’s rijdt, of u dat samen met uw inwonende partner doet.

U kunt bovendien lastig voordelig een tweede auto verzekeren wanneer het gaat om een dure bolide, bijvoorbeeld wanneer die duurder is dan €35.000 – €75.000.