Twee auto’s op één naam verzekeren

Twee auto’s op één naam verzekeren

Bent u benieuwd of u twee auto’s op één naam kunt verzekeren? In principe is het de bedoeling dat de kentekenhouder de auto verzekert. Indien u dus twee auto’s op uw naam heeft staan is dit dan ook mogelijk. Echter wanneer de auto op naam van bijvoorbeeld uw partner staat is het dan ook de bedoeling dat de autoverzekering ook op naam van uw partner komt.

Tweede gezinsautoregeling

Veel verzekeraars bieden hun klanten een tweede gezinsautoregeling. Dit houdt in dat de tweede auto dezelfde no-claim korting krijgt als de eerste auto, echter begint de tweede auto wel gewoon met nul schadevrije jaren. Uiteraard dient deze auto dan wel bij dezelfde verzekeraar verzekert te worden.

Doordat er wel geprofiteerd kan worden van dezelfde no-claim korting kan dit een behoorlijk premieverschil opleveren, in het hoogste geval tot 85 procent. De hoogte van de korting is dus afhankelijk van de schadevrije jaren van de eerste auto.

Kom ik in aanmerking voor de tweede gezinsautoregeling?

Dit is afhankelijk van de regeling van de verzekeraar. In sommige gevallen dient de auto op dezelfde naam te staan. Bij de meeste verzekeraars is het ook mogelijk een auto van de partner te verzekeren binnen de tweede gezinsautoregeling. Voorwaarde is wel dat de partner op hetzelfde adres woonachtig is. Daarentegen is het weer bij de meeste verzekeraars niet mogelijk om de auto van kinderen binnen deze regeling te verzekeren.

Het is van belang dat u goed de voorwaarden raadpleegt om goed op de hoogte te zijn van de tweede gezinsautoregeling, deze lopen sterk uiteen per verzekeraar. Bovendien hanteren de meeste verzekeraars beperkende voorwaarden. Hierbij kunt u denken aan beperkingen als een maximale dagwaarde van de auto, maar ook dat er geen schades gemaakt mogen zijn in de afgelopen jaren.