Tussentijds de dekking veranderen van uw autoverzekering

Tussentijds de dekking veranderen van uw autoverzekering

Wilt u tussentijds de dekking veranderen van uw autoverzekering, bijvoorbeeld omdat u een meer uitgebreide of juist een minder volledige dekking wenst? In principe gaat u een contract voor een jaar aan met uw autoverzekeraar, waardoor dat niet zomaar mogelijk is. In bepaalde gevallen kunt u de dekking op ieder moment wijzigen, maar dat dient dan expliciet te worden aangegeven. Tussentijds de dekking veranderen van uw autoverzekering is over het algemeen geen probleem wanneer u de dekking uit wilt breiden.

Meer uitgebreide dekking kiezen

Een meer uitgebreide dekking sluiten verzekeraars over het algemeen graag voor u af, ook tussentijds. Dat betekent immers dat uw premie wat omhoog zal gaan, zodat men er meer inkomsten bijkrijgt. U kunt bijvoorbeeld overstappen van een WA autoverzekering naar een WA beperkt casco of een WA volledig casco autoverzekering. U kiest dan voor een meer uitgebreide dekking, waardoor bijvoorbeeld ook schade aan uw eigen auto vergoed zal worden. Houd er wel rekening mee dat het tussentijds de dekking veranderen van uw autoverzekering ervoor zorgt dat u maandelijks (of jaarlijks) meer premie gaat betalen.

Verlagen van dekking of overstappen

Wilt u tussentijds de dekking veranderen van uw autoverzekering en doet u dat het liefst in de tegengestelde richting (een minder uitgebreide dekking)? Dan zullen veel verzekeraars u wijzen op de contractduur van een jaar. Na die periode kunt u de dekking wijzigen of overstappen naar een andere verzekeraar.

Wijzigt de verzekeraar tussentijds de premie of de voorwaarden van de autoverzekering (voor iedereen)? Dan bent u vrij om binnen 30 dagen na deze wijziging over te stappen. In bepaalde gevallen geeft men in de voorwaarden aan dat het tussentijds de dekking veranderen van uw autoverzekering gedurende het gehele jaar is toegestaan. Overigens heeft u bij sommige verzekeraars geen contract, waardoor u op elk gewenst moment de dekking kunt wijzigen.