Tips om autoverzekeringen te vergelijken

Tips om autoverzekeringen te vergelijken

Zoekt u tips om autoverzekeringen te vergelijken? Het is natuurlijk een goed idee om eerst te kijken naar de dekking die u wenst. WA, WA Beperkt Casco of WA Allrisk. Zodra u daar een keuze uit heeft gemaakt kunt u de aanvullende dekkingen bekijken. Pak de premies er pas bij op het moment dat uw pakket aan gewenste dekkingen duidelijk is.

Tip: vergelijk de mogelijkheden om de premie voor de autoverzekering jaarlijks te betalen, vooraf. Op die manier kunt u 2 – 3% korting krijgen op de premie. Meer dan u op een spaarrekening zou kunnen krijgen, dus een interessante investering.

Aanvullende dekkingen en uitsluitingen

Kijk met betrekking tot de dekking goed naar de aanvullende onderdelen en eventuele uitsluitingen. Welke maximale bedragen gelden er bijvoorbeeld voor schade aan accessoires? Let op de verschillen tussen een schadeverzekering inzittenden en een inzittenden ongevallenverzekering. Zorg ervoor dat u de verzekeringen op basis van dezelfde voorwaarden met elkaar vergelijkt. En wilt u gebruik maken van rechtsbijstand of een andere aanvullende dekking? Dit zijn de elementen op basis waarvan u de autoverzekeringen met elkaar kunt vergelijken. Handige tips, om ervoor te zorgen dat de dekking aan uw wensen voldoet. Zodra u 3 – 5 verzekeraars heeft gevonden met een goede dekking kunt u de premies die zij berekenen naast elkaar leggen.

Vrije keuze voor een garage voor herstel

Tenslotte, kijk goed naar de mogelijkheid om zelf een garage te kiezen voor herstel van eventuele schade. Komt u altijd bij een garage in de buurt? Dan is het de moeite waard om een autoverzekering te kiezen die hierin de vrije keuze biedt. Bepaal wat dat betreft vooral hoe de voorwaarden en dekking van uw polis eruit moeten zien, of waar die minimaal aan dienen te voldoen. Zodra u dat weet kunt u de premies vergelijken van verzekeraars die daar netjes aan voldoen. U voorkomt daarmee een goedkope autoverzekering die in de praktijk toch niet zo’n goede dekking blijkt te bieden.