Tegen welke autoschades ben ik verzekerd?

Tegen welke autoschades ben ik verzekerd?

Helaas kan het gebeuren dat autobezitters met een autoschade te maken krijgen. Dit kan simpelweg door een ongeluk gebeuren, maar dit kan ook ontstaan uit andere oorzaken. Bijvoorbeeld brand, inbraak, ruitschade, vandalisme, noem maar op. Tegen welke autoschades u precies verzekerd bent hangt af van autoverzekering die u heeft afgesloten en de daarbij horende dekking. Wanneer u niet meer weet waarvoor u precies verzekerd bent kunt u de polis raadplegen.

Dekking autoschades

U kunt uit 3 verschillende dekkingen kiezen bij het afsluiten van de autoverzekering, de hoogte van de dekking geeft weer in welke mate u gedekt bent. Bij de laagste variant, de WA dekking kunt u niet rekenen op vergoeding van eigen autoschades, uiteraard wel wanneer er een tegenpartij aansprakelijk gesteld kan worden. Bij de WA beperkt casco autoverzekering is er wel een beperkte mate van dekking. Hierbij is het van belang het ontstaan is, indien dit voorkomt uit brand, diefstal, natuurrampen, storm of ruitbreuk kunt u rekenen op een vergoeding hiervan. Eigenlijk alle zaken waar u zelf niets aan kunt doen. De WA volledig Casco autoverzekering biedt de hoogste mate van dekking, hierbij zijn bovengenoemde zaken verzekerd, maar ook autoschades die ontstaan uit een ongeval of slippen.

Extra dekkingen

U kunt schade aan uw auto oplopen, maar er zijn ook andere schades die kunnen ontstaan wanneer u in het bezit bent van een auto. Denk hierbij bijvoorbeeld aan letselschade, hiervoor kunt u zich verzekeren middels een inzittendenverzekering. Maar ook bijvoorbeeld aan een rechtsbijstandverzekering.

Wanneer u niet aansprakelijk bent voor een ongeval kunt u de tegenpartij aansprakelijk stellen, echter blijkt uit de praktijk dat dit nog niet zo gemakkelijk gaat. Daarnaast zijn er mogelijk ook nog andere modules als extra accessoires dekking. U bent misschien wel gedekt tegen diefstal, maar dit is altijd maar tot een bepaalde hoogte. Mogelijk kunt u de accessoires dekking indien mogelijk uitbreiden.