Takelschade en de autoverzekering

Takelschade en de autoverzekering

Takelschade wordt niet in alle gevallen vergoed door de autoverzekering. Dit heeft te maken met de oorzaak van de situatie waarvoor de takelwagen moet komen. Is er sprake van een festivalterrein en begint het te regenen? Indien de auto weggesleept moet worden door een takelwagen heeft dat weinig van doen met de dekking door een autoverzekeraar. Dat betekent dat de takelschade in dat geval niet gedekt zal worden door een autoverzekering. Is er sprake van een ongeval en dient de auto weggetakeld te worden? Dan is er automatisch wel sprake van dekking.

Sleepkosten binnen dekking autoverzekering

Krijgt u de auto na een ongeval niet meer aan de praat en weten ook de hulpdiensten daar geen raad mee? In dat geval dient de auto weggesleept te worden, onder andere om de weg weer vrij te maken en nader onderzoek te kunnen doen. Zodra er sprake is van een takelwagen die de auto noodzakelijkerwijs wegsleept na een ongeval is er wél sprake van dekking door de autoverzekering. Het maakt daarbij niet uit welk type dekking u heeft. De takelschade wordt na een ongeval vergoed bij zowel een WA autoverzekering, een WA Beperkt autoverzekering als een WA Allrisk autoverzekering.

Auto wegslepen zonder ongeval

Komt de auto vast te staan in de modder of is er op een andere manier sprake van een situatie waarin u een takelwagen nodig heeft zonder dat er een ongeval plaatsvond? In dat geval dient u de kosten daarvoor zelf te betalen, het is daarvoor niet mogelijk om gebruik te maken van de autoverzekering. Is er sprake van een ongeval en moet er een sleepwagen komen? Dan hoeft u zich geen zorgen te maken over de kosten, in dat geval valt dit binnen de dekking binnen ieder type autoverzekering.