Studenten autoverzekering

Studenten autoverzekering

Studenten zijn vaak opzoek naar de laagste maandelijkse kosten, ze hebben immers doorgaans nog niet erg veel te besteden. De premie voor de autoverzekering heeft dan ook een enorme impact op de maandelijkse uitgaven. Autoverzekeraars mogen zelf de hoogte van de premie bepalen en zij bepalen dit aan de hand van een aantal factoren. Deze factoren zijn helaas doorgaans niet erg gunstig voor studenten.

Speciaal voor studenten?

Helaas bestaat er niet echt een studenten autoverzekering die gericht is op lage premies. Sterker nog, studenten betalen doorgaans een hogere premie. Dit komt doordat bij de bepaling van premies de leeftijd een erg zware rol speelt en jongeren personen meer moeten betalen. Studenten zijn nou eenmaal doorgaans jonger van leeftijd waardoor zij helaas niet kunnen rekenen op lagere premies. Daarnaast hebben studenten doorgaans nog niet of niet veel schadevrije jaren opgebouwd waardoor zij ook al niet kunnen rekenen op een no-claim korting.

Vergelijken

Voor een ieder is het van belang dat de autoverzekeringen goed met elkaar worden vergeleken, door dit proces profiteren consumenten immers van een lage premie en uitstekende dekkingen. Maar juist bepaalde doelgroepen als onder andere studenten en jongeren adviseren wij extra dit te doen. De ene autoverzekeraars kan soms echt wel tientallen euro’s per maand schelen met de andere autoverzekeraar. Studenten hebben niet zon ruim budget en hebben al pech wat betreft hogere premies, het is dan in ieder geval een fijne gedachte dat u de goedkoopste voor uzelf kunt vinden. En u houdt dan meer geld over voor andere zaken wat ook erg prettig is.

Doe het vergelijken met regelmaat. Dat u op dit moment de goedkoopste heeft betekend niet dat u over een aantal maanden nog steeds de goedkoopste aanbieder heeft, dit varieert erg vaak. Als u geen jaarcontract heeft kunt u gewoon op elk moment overstappen naar een goedkopere aanbieder om zo meer geld over te houden voor andere zaken.