Soorten rechtsbijstand autoverzekering

Soorten rechtsbijstand autoverzekering

Elke verzekeraar biedt verschillende soorten rechtsbijstandsverzekeringen bij hun autoverzekeringen aan. Ook heeft u bij sommige verzekeraars de keuze uit meerdere soorten rechtsbijstand bij het afsluiten van een autoverzekering. Bent u betrokken geraakt bij een ongeval buiten uw schuld om, dan kunt u de schade verhalen op de tegenpartij.

De praktijk wijst uit dat dit soms nog erg lastig kan zijn. Door middel van een rechtsbijstandsvorm wordt u bij het verhalen van de schade geholpen door juridische experts.

Verhaalsrechtsbijstand

Dit is de meest eenvoudige vorm van rechtsbijstand, u krijgt enkel hulp bij het verhalen van de schade. Het is mogelijk dat u al een rechtsbijstandsverzekering heeft voor verkeer, het is dan zonde om deze aanvulling te verzekeren. U bent immers al gedekt tegen het verhalen van de schade.

Rechtsbijstandsverzekering motorrijtuigen

Deze vorm is uitgebreider, naast dat u juridische hulp ontvangt bij het verhalen van schade ontvangt u ook hulp bij andere schades. Denk hierbij aan conflicten met garages, autoverkopers of wellicht verkeersboetes. Ook bij deze vorm geldt dat als u al een rechtsbijstandsverzekering heeft voor verkeer, het zonde is deze vorm te verzekeren.

Verkeersrechtbijstandsverzekering

Bij deze vorm ontvangt u indien nodig de meest uitgebreide juridische hulp. U ontvangt niet alleen juridische hulp bij schade aan uw auto en aan uzelf, maar aan alle mogelijke schades die ontstaan zij in het verkeer. ook wanneer u bijvoorbeeld het verkeer betreed als fietser of voetganger.

Welke soort rechtsbijstand is geschikt voor mij?

Zoals eerder aangegeven is een aanvullende rechtsbijstandsdekking alleen nodig wanneer u nog geen rechtsbijstandverzekering voor verkeer heeft. Heeft u dit nog niet, dan kunt u zelf de keuze maken welke juridische hulp u wenst te ontvangen in geval van schades.

Wilt u alleen hulp bij het verhalen van schade in geval van een auto ongeluk, dan is de eerste vorm meer dan genoeg. Wilt u aanvullende juridische hulp in geval van eventuele conflicten, dan is de tweede vorm geschikt. Wilt u ook hulp als u schade oploopt als voetganger of fietser, dan is de meest uitgebreide vorm het meest ideaal voor u.