Snappcar en de autoverzekering

Snappcar en de autoverzekering

Snappcar biedt net als een aantal andere diensten de mogelijkheid om uw auto te verhuren. U kunt daar op die manier een leuk bedrag aan verdienen, op het moment dat u er zelf geen gebruik van maakt. Dat heeft uiteraard ook gevolgen voor de autoverzekering, omdat er iemand anders in de auto zal rijden. Sterker nog, u heeft een speciale autoverzekering nodig om dit mogelijk te maken. Die autoverzekering is ervoor bedoeld om dekking te bieden tijdens de verhuur van uw auto, bijvoorbeeld via Snappcar.

Speciale autoverzekering bij verhuren

De speciale verzekering zorgt ervoor dat de huurder achter het stuur kan rekenen op een Allrisk-dekking. Dat betekent dat er dekking bestaat voor zowel schade aan derden (materieel en letsel) als aan de auto zelf. Zelfs bij eigen schuld van de huurder, mits er geen sprake is van opzet natuurlijk.

De verschillende speciale verzekeringen voor Snappcar en andere vormen van verhuur maken het bovendien mogelijk om schadevrije jaren op te bouwen, waardoor er net als bij een reguliere autoverzekering steeds meer korting op de nominale premie bijkomt. Dan is het uiteraard wel van belang dat er geen schade met de auto gereden (en geclaimd) wordt.

Dagwaarde vergoed bij total loss met eigen risico

De speciale verzekeringen voor Snappcar en andere vormen van verhuur bieden over het algemeen de dagwaarde bij een total-loss situatie. Dat betekent dat u ondanks de goede Allrisk-dekking wel degelijk een risico loopt. Zou een huurder de auto total-loss rijden? Dan keert de verzekeraar de dagwaarde van de auto uit. Daarvoor kunt u over het algemeen geen nieuw model kopen. Dat betekent dat u er geld bij zal moeten leggen om dezelfde of een vergelijkbare auto weer terug te kopen.