Schadevrije jaren scooter gelding voor autoverzekering?

Schadevrije jaren scooter gelding voor autoverzekering?

Schadevrije jaren van de scooter meenemen naar de autoverzekering? Indien u op de scooter al enkele jaren schadevrij heeft gereden is het de moeite waard die mee te nemen wanneer u een auto koopt en u daar een verzekering voor afsluit.
Schadevrije jaren helpen no-claimkorting op te bouwen voor een scooter- of autoverzekering. Des te groter het aantal jaren vrij van schade, des te hoger de korting op de nominale premie. Dit kan een korting tot 75% of zelfs 80% opleveren, wat het zeer de moeite waard maakt opgebouwde jaren mee te nemen.

Mogelijk bij veel autoverzekeraars

De schadevrije jaren van de scooter zijn bij steeds meer verzekeraars geldig voor de autoverzekering. Heeft u nog een scooterverzekering en wilt u die bij dezelfde verzekeraar omzetten naar een autoverzekering? In die gevallen is het vaak eenvoudig om de schadevrije jaren mee te nemen, de verzekeraar heeft al uw gegevens immers al. Wilt u overstappen naar een andere verzekeraar en de schadevrije jaren van de scooter meenemen? Houd er dan rekening mee dat de acceptatie-voorwaarden een wat meer ‘grijs’ gebied vormen. U kunt de verzekeraar op voorhand vragen wat de mogelijkheden zijn.

Schadevrije jaren en premie berekenen

U kunt de premie voor een autoverzekering berekenen aan de hand van de schadevrije jaren. U zorgt er daarmee voor dat u de korting ontvangt die u verdient, op basis van uw rijgedrag. Het meenemen van de schadevrije jaren van uw scooterverzekering helpt de premie van de autoverzekering meteen flink te drukken. Vooral jongeren hebben op die manier de mogelijkheid een scherpe premie af te sluiten, zelfs wanneer ze op jonge leeftijd een eerste auto kopen en daarvoor de eerste autoverzekering wensen af te sluiten.