Schadevrije jaren overdragen

Schadevrije jaren overdragen

Schadevrije jaren zijn erg interessant bij de autoverzekering, dit doordat u mogelijk een hoge korting kunt krijgen op basis hiervan. Ieder jaar dat u in het bezit bent van een autoverzekering en vervolgens geen schade claimt bouwt u 1 schade vrij jaar op. Daarentegen claimt u mogelijk wel een schade en gaan er een aantal verloren. Dit proces is van invloed op de hoogte van uw premie. Want bij elk aantal schadevrije jaren hoort een kortingspercentage, welke steeds meer zal oplopen. Het maximale wat te behalen valt verschilt per verzekeraar, maar doorgaans valt dit tussen de 75 en 85 procent. Als u een dergelijke korting heeft opgebouwd is het mogelijk interessant om schadevrije jaren over te dragen.

Overdragen naar andere auto

Schadevrije jaren zijn maar voor 1 auto geldig, als u een tweede auto aanschaft begint u automatisch met 0 schadevrije jaren voor deze auto. Mogelijk is de premie voor de autoverzekering voor de tweede auto hoger, in dit geval zou de korting die u mogelijk heeft opgebouwd op basis van schadevrije jaren ook hoger zijn. In dit geval is het dan ook interessant zijn om deze schadevrije jaren over te dragen naar de tweede auto en met de eerste auto weer opnieuw te beginnen met 0 schadevrije jaren.

Nog interessanter zou zijn als de autoverzekeraar een tweede gezinsautoregeling aanbied. In dit geval krijgt u voor het tweede voertuig dezelfde korting als voor het eerste voertuig. Echter heeft u op de achtergrond wel gewoon 0 schadevrije jaren voor het tweede voertuig, u mag alleen wel gebruik maken van de korting die op de eerste auto geld.

Overdragen naar ander persoon

Het overdragen naar een andere persoon gaat niet zomaar. Soms mag dit wel naar een ander persoon, maar dan dient dit wel uw partner te betreffen. Bovendien dient u met deze persoon samenwonend of getrouwd te zijn en zit er een maximum aan het aantal over te dragen schadevrije jaren. Niet alle verzekeraars accepteren deze optie, neem contact op met uw verzekeraar voor de mogelijkheden.