Schadevrije jaren meenemen naar de autoverzekering

Schadevrije jaren meenemen naar de autoverzekering

In sommige gevallen is het mogelijk om de schadevrije jaren mee te nemen naar de autoverzekering. Dat wil zeggen wanneer u schadevrije jaren heeft opgebouwd bij de verzekering van een ander voertuig, dan kunt u deze mogelijk meenemen naar de autoverzekering. Hierdoor profiteert u van de no-claim korting die hierbij hoort. Echter kan het mogelijk niet altijd. Bovendien zijn de schadevrije jaren maar geldig voor één voertuig. Profiteert u hiervan dus al van bij een ander voertuig, dan dient u deze voor de auto opnieuw op te bouwen.

Motor

De schadevrije jaren van de autoverzekering worden geregistreerd in het Roy-data systeem, dit geldt ook voor de schadevrije jaren van de motorverzekering. Zodra u de motorverzekering opzegt geeft uw motorverzekeraar aan Roy-data uw aantal door. De autoverzekeraar controleert vervolgens in dit systeem hoeveel jaren u heeft opgebouwd. Veel verzekeraars nemen dit aantal ook mee bij het bepalen van de premie voor de autoverzekering, ondanks dat deze van de motorverzekering afkomen. Echter is dit niet per definitie het geval, neem dan ook contact op met de betreffende autoverzekeraar. Mocht dit niet mogelijk zijn kunt u wellicht opzoek gaan naar een autoverzekeraar waarbij het wel het geval is.

Scooter of brommer

De schadevrije jaren die u opbouwt bij uw scooter of brommerverzekering worden niet geregistreerd in het Roy-data systeem. Hierdoor is het doorgaans dat ook niet mogelijk om deze jaren mee te nemen. Toch zijn er verzekeraars die hierop uitzonderingen maken. Wat u kunt proberen bij de aanvraag van de autoverzekering is aangeven dat u geen schadevrije jaren heeft, maar wel een kopie van uw royementsverklaring van de brommer of scooterverzekering mee sturen. Dit is het document van beëindiging en hierop staan uw schadevrije jaren vermeld. Dien dan ook een verzoek in om deze mee te nemen. Wellicht lukt dit en heeft u mazzel zodat u van de no-claim korting profiteert.