Schade wasstraat

Schade wasstraat

Schade opgelopen in de wasstraat en benieuwd of daarvoor dekking bestaat binnen de autoverzekering? Houd er rekening mee dat het alleen met een Allrisk autoverzekering mogelijk is om de schade te claimen. In alle andere gevallen dient u de kosten gewoon zelf te betalen en is het niet mogelijk om die te verhalen. Bovendien geldt er over het algemeen een eigen risico, zodra u de wasstraat inrijdt. Indien er schade ontstaat bent u daarvoor zelf verantwoordelijk. U kunt de kosten dus niet zomaar verhalen op de wasstraat of de verzekering van de organisatie.

Eigen risico in de wasstraat

In veel van de gevallen zal u de wasstraat op eigen risico gebruiken. Dat betekent dat u aangeeft eventuele kosten zelf te betalen, of die te claimen bij uw eigen verzekering. Het betekent niet dat er sprake is van een eigen risico binnen uw eigen polis. In dit geval betekent het dat u alle kosten aan de auto gewoon zelf zal (laten) vergoeden, de wasstraat is daarvoor niet aansprakelijk. Stond er niet aangegeven dat het gebruik op eigen risico is? Dan kunt u proberen de wasstraat aansprakelijk te stellen voor eventuele schade. Het is dan verstandig om foto’s te maken. Zowel van de schade aan de auto als van de manier waarop die mogelijk is ontstaan.

Foto’s maken en naar de verzekering

Maak foto’s en zorg er daarmee voor dat goed duidelijk is wat er mogelijk is gebeurd. En houd er rekening mee dat u de wasstraat of de verzekering van de wasstraat zelf aansprakelijk dient te stellen.
U kunt daarvoor eventueel gebruik maken van een rechtsbijstandsverzekering. Een afzonderlijke polis of binnen de autoverzekering. En lukt dat niet? Met een WA- of WA Beperkt Casco dekking dient u de kosten dan helaas zelf te betalen. Met een Allrisk autoverzekering kunt u de kosten claimen, omdat u die niet opzettelijk heeft toegebracht.