Schade door onbekende dader

Schade door onbekende dader

U wilt in de ochtend met uw auto naar het werk vertrekken of u komt na de boodschap weer bij uw auto en u ziet dat er ineens een kras of een deuk in uw auto zit. Dat is pech, zeker omdat u niet weet wie de schuldige is. Wellicht kunt u eerst wat rondvragen of dat iemand iets gezien heeft, maar is dit ook niet het geval is wordt dat lastig.

Claimen

Doordat er geen schuldige aangewezen kan worden kunt u dit niet bij zijn of haar autoverzekering claimen. Wel wilt u uiteraard dat de schade gerepareerd en vergoed wordt. Voor schades waarbij er een onbekende dader is kunt u terecht bij het Waarborgfonds Motorverkeer. In de volgende gevallen kunt u voor uw schade terecht bij het Waarborgfonds Motorverkeer

  • De bestuurder is doorgereden en u weet niet wie deze persoon is
  • De persoon is bekend, echter is de auto onverzekerd
  • De auto die de schade heeft veroorzaakt was gestolen, de bestuurder wist hiervan<.li>
  • De bestuurder is niet verzekerd doordat hij een vrijstelling van de overheid heeft. In dit geval kunt u de schade niet of in sommige gevallen gedeeltelijk met de bestuurder regelen
  • De verzekeraar van de bestuurder is failliet

Eisen Waarborgfonds Motorverkeer

Om de schade te kunnen claimen bij het Waarborgfonds Motorverkeer zijn er wel een aantal eisen. Zo dient u in eerste instantie te kunnen aantonen dat u geprobeerd heeft te achterhalen wie de veroorzaker was. Dit dient u binnen 14 dagen te doen middels een politieaangifte, buurtonderzoek en/of advertentie. Indien u dit niet doet zal het Waarborgfonds Motorverkeer niet vergoeden.

Daarnaast is het van belang dat u kunt bewijzen dat uw auto geen schade had voor de aanrijding. Middels 2 getuigen kunt u dit aantonen. Maak ook foto’s en verzamel laksporen en glasscherven indien aanwezig.