Schade autoverzekering melden via smartphone

Schade autoverzekering melden via smartphone

Met de smartphone zijn eindeloos veel dingen mogelijk, bovendien worden de mogelijkheden ook continu uitgebreid. Wat hedendaags bij vele verzekeraars ook tot de mogelijkheden behoort is dat de schade van de autoverzekering via de smartphone gemeld kan worden. Het handige hiervan is dat u tijd bespaart en dat het efficiënter is doordat u niet meer alles met de hand hoeft in te vullen om dit vervolgens naar de autoverzekeraar op te sturen. Bovendien is het ook nog eens gemakkelijker en groener.

Mobiel schade melden

Mobielschademelden.nl is de website waar u terecht kunt om een schade te melden via een smartphone. Het handige hiervan is dat de locatie van uw ongeval direct door uw smartphone bepaald wordt, zodat u dit zelf niet meer hoeft uit te zoeken. Daarnaast is er een mogelijkheid om foto’s te maken, welke vervolgens meegestuurd worden.

Wat betreft de foto’s is het belangrijk dat u deze direct maakt. Uiteraard alleen wanneer de veiligheid van u en andere weggebruikers hierdoor niet in het gevaar komen. De veiligheid staat altijd voorop. Maar mocht het mogelijk zijn probeer dan altijd eerst foto’s te maken. Daarna kunt u de schade melden via uw smartphone, dit proces duurt maar 10 minuten.

Kan het altijd via de smartphone?

Het is niet altijd mogelijk om schades via uw smartphone te melden, dit is afhankelijk van uw verzekeraar of leasemaatschappij. Zij dienen aangesloten te zijn bij mobielschademelden.nl, mocht dit niet het geval zijn wordt dit direct gemeld. Ook kan deze optie niet gebruikt worden wanneer er gewonden bij het ongeval betrokken zijn, of buitenlandse voertuigen. Indien dit toch het geval is kunt u de reguliere weg volgen en gebruik maken van het Europees Schadeformulier. Wij adviseren u dan ook deze altijd in uw auto te bewaren.