Roy Data en schadevrije jaren autoverzekering

Roy Data en schadevrije jaren autoverzekering

Verzekeraars hielden voorheen zelf bij hoeveel schadevrije jaren u heeft. Zij gaven dat door wanneer u besloot over te stappen, zodat ook de nieuwe verzekeraar de mogelijkheid had u een aantrekkelijke korting aan te bieden. Die tijd is inmiddels voorbij, tegenwoordig maken de verschillende verzekeraars gebruik van Roy Data. Dat is een centraal systeem waarin de verzekeraars van alle verzekerden bijhouden hoeveel schadevrije jaren zij hebben, welke schades zij claimen en of die van invloed zijn op de no-claimkorting. Dat betekent dat de nieuwe verzekeraar daar ook automatisch toegang toe zal hebben.

Schadevrije jaren bij Roy Data

Dankzij het aantal schadevrije jaren in het Roy Data systeem is het voor een nieuwe verzekeraar eenvoudig om na te gaan wat de no-claimkorting is die u zou moeten krijgen. Het is niet langer nodig om een document op te vragen bij de auto verzekeraar, waardoor het overstappen een stuk gemakkelijker verloopt. Zodra u zich bij een nieuwe verzekeraar aanmeldt dient u aan te geven hoeveel schadevrije jaren u heeft opgebouwd. De verzekeraar zal dat vervolgens checken binnen het Roy Data systeem. Indien het aantal klopt gebeurt er verder niets en betaalt u gewoon de scherpe premie zoals u die is aangeboden.

Overstappen naar een andere autoverzekering

Het overstappen naar een nieuwe autoverzekering is dankzij het Roy Data systeem weer een stukje eenvoudiger geworden. Het is niet langer nodig om zelf een document aan te vragen, in plaats daarvan kunnen de verzekeraars zelf nagaan of het klopt wat u aangeeft. Houd er rekening mee dat er daarnaast een aantal andere gegevens in het systeem worden bijgehouden, allemaal met betrekking tot schades en claims. Een verzekeraar heeft op basis van de gegevens bij Roy Data de mogelijkheid om aanvragen te weigeren, zodat u er mogelijk geen autoverzekering kunt afsluiten.