Rijgedrag autoverzekering

Rijgedrag autoverzekering

Heeft u weleens gehoord van een autoverzekering op basis van uw rijgedrag? De standaard autoverzekeringen kennen we allemaal, maar er is tegenwoordig een andere variant. Als u voor een standaard autoverzekering kiest wordt tijdens uw aanmelding een premiebedrag vastgesteld. Onder andere het soort auto, uw woonplaats, het aantal kilometers dat u rijdt en uw leeftijd bepalen de hoogte van de premie. Bij een autoverzekering die op basis van uw rijgedrag wordt afgesloten werkt het allemaal net even anders.

Beloning bij goed rijgedrag

Hoe werkt zo’n rijgedrag autoverzekering nou eigenlijk? Er wordt er een klein kastje in uw auto geplaatst. De verzekeraar kan hierdoor meekijken en bepalen wat uw rijgedrag is. Rijdt u netjes of is uw rijgedrag juist gevaarlijk? Als er sprake is van netjes rijgedrag is het risico op schades en ongevallen kleiner. De verzekeraar zal u dan ook belonen. In de meeste gevallen vindt deze beloning plaats door u een korting te geven op de standaard premie. Voor elke maand die u netjes heeft gereden komt er een nieuwe korting bij, deze kan oplopen tot tientallen procenten.

Is dit interessant voor mij?

Als u een nette rijder bent kan een autoverzekering op basis van uw rijgedrag zeker interessant zijn. Het enige nadeel is dat u een klein kastje in de auto krijgt. Dit kastje doet bijna hetzelfde als uw mobiele telefoon. Er wordt informatie uitgezonden, alleen dit kastje zendt de gegevens uit richting de verzekeraar. Deze kan vervolgens zien hoe hard u heeft gereden, hoe u heeft opgetrokken en hoe het remgedrag is. Met deze gegevens wordt een zogenaamde “rijscore” berekend. De gegevens worden overigens niet onbeperkt opgeslagen, na 2 maanden kunt u ze wissen. U hoeft dan ook niet bang te zijn dat uw privacy geschonden wordt als u kiest voor een autoverzekering op basis van uw rijgedrag.