Prolongatiekosten voor een autoverzekering

Prolongatiekosten voor een autoverzekering

Betaalt u prolongatiekosten voor de autoverzekering en bent u benieuwd waar die voor staan? Het gaat om kosten die de verzekeraar moet maken om de premie te kunnen incasseren. De premie voor een autoverzekering kunt u op verschillende manieren betalen. Het is mogelijk om die op voorhand jaarlijks te betalen of maandelijks over te maken. In dat geval ligt de handeling bij u en bent u er verantwoordelijk voor dat de premie op tijd binnen is. Het is als alternatief mogelijk om de premies automatisch te laten incasseren, zodat u er geen omkijken naar heeft. In dat geval kan de autoverzekeraar daar prolongatiekosten voor berekenen.

Kosten voor het incasseren van de premie

Een autoverzekeraar dient enige kosten te maken om een premie te incasseren en kan besluiten om deze uitgaven door te berekenen aan de verzekerde. In dat geval betaalt u prolongatiekosten, al kiezen sommige autoverzekeraars er ook voor om dit gewoon in de premie op te nemen. Het is daarom de moeite waard om de afrekening per maand goed na te kijken, bijvoorbeeld om te controleren of er sprake is van eventuele prolongatiekosten. Die kosten komen bij iedere incasso terug, dus dit kan leiden tot een paar euro extra per maand.

Prolongatiekosten vergelijken

Het is de moeite waard om online autoverzekeringen met elkaar te vergelijken en dan onder andere te letten op de prolongatiekosten die verzekeraars in rekening brengen. Zoals aangegeven maken die in sommige gevallen onderdeel uit van de totale premie per maand, in andere gevallen besluiten verzekeraars ertoe om ze afzonderlijk in rekening te brengen. In die gevallen is het goed mogelijk om de prolongatiekosten onderling te vergelijken en op basis daarvan een keuze te maken voor de verzekering die het best aansluit bij uw wensen.