Prijsverschil per doelgroep autoverzekering

Prijsverschil per doelgroep autoverzekering

Het prijsverschil per doelgroep voor een autoverzekering kan behoorlijk oplopen, waardoor het als jongere of als oudere verstandig is om een degelijke vergelijking uit te voeren. Jongeren betalen bijvoorbeeld tot bijna 5x meer voor hun WA-verzekering wanneer ze een verzekeraar kiezen met een flinke toeslag.
Veel verzekeraars accepteren aan de andere kant niet eens ouderen die de leeftijd van 64 jaar zijn gepasseerd. Een andere groep verzekeraars hanteert een toeslag, waardoor oudere automobilisten daar net als de jongeren een hogere premie gebruiken.

Jongeren betalen tot bijna 5x meer

Uit onderzoek van Verzekeringssite.nl is gebleken dat jongeren tot 4,8x meer betalen voor hun WA-autoverzekering wanneer ze die bij een ‘dure’ autoverzekeraar afsluiten. Bij SNS Bank betalen zij bijvoorbeeld €480 per jaar voor een goedkope WA-autoverzekering, terwijl diezelfde jongere zomaar €2280 per jaar dient te betalen voor de Gerust op Weg autoverzekering, ook op basis van een WA dekking.

Dit zorgt voor een verschil van €1800 per jaar, waarmee men als verzekeraar het verhoogde risico van jongeren af probeert te dekken. Dit zorgt voor een vergrotingsfactor van 4,8, waarmee er sprake is van een enorme toeslag. De premies gelden voor een jongere van 18 jaar oud, met 0 schadevrije jaren, die een Peugeot 205 uit 1999 wil verzekeren, op basis van 8.000 kilometer per jaar, met als woonplaats Veenendaal.

Oudere automobilisten en toeslag of weigering

Ook oudere automobilisten betalen in een aantal gevallen een toeslag, waardoor er sprake is van een prijsverschil per doelgroep, wanneer men een autoverzekering afsluit. Hierbij is de leeftijd van 65 jaar leidend. De beide groepen kunnen bovendien te maken krijgen met een extra eigen risico. Allianz is hier een goed voorbeeld van, aangezien jongeren onder de 24 jaar daar een extra eigen risico hebben van €68. Wat dat betreft bestaan er binnen de premie voor de autoverzekering behoorlijke verschillen per doelgroep.