Prepaid pechhulp in plaats van een abonnement

Prepaid pechhulp in plaats van een abonnement

Pechhulp is traditioneel beschikbaar in twee verschillende vormen: met een abonnement of op basis van prepaid. Dit laatste wint de laatste tijd aan populariteit, maar bestaat wat dat betreft al veel langer.

Iedereen kent de gele palen langs de (snel)weg wel. Bij pech onderweg is het verstandig om een dergelijke paal op te zoeken en om hulp te vragen. Die methode is met de komst van de mobiele telefoon en inmiddels de smartphone achterhaald geraakt, maar prepaid pechhulp is nog altijd populair. Het voorkomt de maandelijkse betaling voor een abonnement. Houd er rekening mee dat er in sommige gevallen extra kosten bij kunnen komen.

Pechhulp inroepen via de app

De gele praatpaal langs de snelweg gaat definitief uit het straatbeeld verdwijnen, want inmiddels heeft bijna iedereen een smartphone en kunnen we hulp bij pech onderweg inroepen via een app. Het principe blijft wat dat betreft hetzelfde. Bij prepaid pechhulp betaalt u alleen een bedrag wanneer u daadwerkelijk pech heeft. De kosten om geholpen te worden bij pech bedragen zo’n €65 – €125, afhankelijk van wat er aan de hand is en waar u gebruik maakt van de prepaid mogelijkheden.

Let op: het gaat alleen om de kosten voor pechhulp, eventuele schade aan de auto behoort tot de autoverzekering.

Aanvullende kosten bij pech onderweg

Houd er rekening mee dat de prepaid pechhulp er binnen de genoemde bedragen vanuit gaat dat de monteur de auto ter plaatse kan repareren. Lukt dat niet? Dan zal de auto moeten worden overgebracht naar een garage in de buurt. U dient daar extra kosten voor te maken. Het gaat gemakkelijk om €120 voor een garage binnen 25 kilometer. Ligt de garage verder weg? Dan komen daar per kilometer zomaar euro’s aan extra kosten bij, waardoor de kosten voor het transport flink kunnen oplopen.