Premietermijnen autoverzekering

Premietermijnen autoverzekering

Voor een autoverzekering moet u premie betalen, echter heeft u vaak de keuze over de momenten waarop u de premie wilt betalen. Doorgaans heeft u de keuze uit per maand of per jaar, maar bij sommige verzekeraars ook per kwartaal of per half jaar.

Premie per jaar betalen

Meestal is het voordeliger om de premie per jaar te betalen, verzekeraars brengen namelijk vaak een korting in rekening. Dit is mogelijk doordat de verzekeraar in één keer het jaarlijks bedrag van u ontvangt en er zeker van is dat u niet gaat achterlopen op de premie. Daarnaast heeft de verzekeraar ook al meteen beschikking over het geld, waar voor hun ook een financieel voordeel aanzit. Dit voordeel kunnen zij delen met u, echter doet niet elke aanbieder dit. Nadeel is wel dat u in één keer een groot bedrag moet kunnen betalen. Brengt de verzekeraar geen korting in rekening dan is het voordeliger om het geld op een spaarrekening te zetten, u ontvangt dan zelf rente over het geld.

Premie per maand betalen

Kunt u niet meteen een groot bedrag betalen? Dan is het voor u geschikter de premie per maand te betalen. Wel dient u er rekening mee te houden dat u mogelijk een korting misloopt.

Premie per kwartaal of per half jaar betalen

Deze opties worden niet altijd aangeboden, maar door een klein gedeelte van alle verzekeraars. Als deze optie wordt aangeboden is het ook niet per definitie zo dat u korting krijgt op de premie, hiervoor kunt u de voorwaarden raadplegen. Wel kan dit een voordelige optie zijn als u plotseling over extra financiële ruimte beschikt, u betaald dan immers niet maandelijks meer de premie. Houd er wel rekening mee dat u het op tijd weer veranderd indien u weer maandelijks de premie wilt gaan betalen.