Premie per jaar betalen

Premie per jaar betalen

Besparen op de autoverzekering? Dat kan bijvoorbeeld door de premie per jaar te betalen. Verzekeraars bieden over het algemeen een korting op de premie aan, indien u besluit om die in één keer te betalen. Los daarvan is het prettig dat u daar gedurende het jaar vervolgens geen omkijken meer naar heeft. Benieuwd of het de moeite waard is om de korting van een paar procent te benutten? Kijk dan goed naar het rendement dat u zou kunnen maken met uw spaargeld. Aan de hand daarvan kunt u berekenen of het financieel interessant is om de premie per jaar te betalen.

Korting van een paar procent

Veel verzekeraars bieden bijvoorbeeld 3% korting aan op de premie, in ruil voor het vooraf betalen voor een jaar. Stel dat u €1.000 aan premie dient te betalen voor uw autoverzekering. Met 3% korting betekent dit dat u nog €970 aan premie dient te betalen. Dat is een korting van €30, die u meteen in uw zak kunt houden.

Zou u besluiten om het geld niet meteen te betalen, maar dat per maand te doen? Dan houdt u de €1.000 grotendeels nog even op uw rekening. U heeft halverwege het jaar nog de helft over. Met een spaarrente van 1,5% zou u gedurende het jaar een rente kunnen opbouwen van €7,50 (50% van de rente over €1.000). Wat dat betreft krijgt u €22,50 korting op de uitgaven, door de premie op voorhand in één keer te betalen.

Geen omkijken naar de premie van de autoverzekering

Een bijkomend voordeel? Door de premie voor de autoverzekering vooraf per jaar te betalen heeft u daar gedurende de maanden die volgen geen omkijken meer naar. U heeft er weer wat minder vaste lasten bij, zodat u daar niet iedere maand rekening mee hoeft te houden. Een prettig gevoel, dat rust geeft in uw portemonnee.