Premie autoverzekering op basis van rijgedrag

Premie autoverzekering op basis van rijgedrag

De premie van de autoverzekering wordt doorgaans vastgesteld op basis van verschillende factoren. Door deze factoren komt het vaak voor dat consumenten benadeeld worden, dit geldt voornamelijk voor jongeren en ouderen doelgroepen. Deze worden door verzekeraars namelijk als een groter risico beoordeeld en betalen daarom meer premie dan andere doelgroepen. De meeste consumenten vinden dat dan ook niet eerlijk, want er zijn genoeg jongeren en ouderen die prima autorijden en bijna nooit tot geen schades veroorzaken. Hierdoor is er ook een nieuw initiatief op de markt gekomen, de premie van de autoverzekering op basis van rijgedrag. Fairzekering is dit initiatief begonnen waardoor er een gehele nieuwe markt op het gebied van autoverzekeringen geopend is.

Fairzekering

Fairzekering heeft de ambitie om het anders te doen en niet omdat het kan, maar omdat het eerlijker is voor de consument. Hierdoor worden goede rijders dan ook beloond voor hun rijgedrag en wordt de premie hierop bepaald. In principe geldt dit initatief voor alle doelgroepen, want is het wel zo eerlijk dat u als nette rijder evenveel premie betaald als iemand die onveilig de weg betreed en schades veroorzaakt?

Op het moment dat u ervoor kiest een autoverzekering af te sluiten bij Fairzekering ontvangt u een Chipin stekker, deze stekker kunt u in de auto klikken en zal uw rijgedrag registreren. Hierbij kunt u denken aan uw snelheid, hoe hard u remt en optrekt en op welke punten u dit rijgedrag vertoond. Aan het einde van uw rit zal er vervolgens een score uit rollen en ziet u direct of u veilig gereden heeft. Bij een groene score ontvangt u maar liefst 35 procent terug van de premie die u heeft betaald. Daarnaast is er ook nog een oranje score waarbij u 10 procent terug ontvangt en het is mogelijk een rode score te behalen, in dit geval bent u als een onveilige rijder beoordeeld en zal u geen premie terug ontvangen. In principe zorgt het initiatief er dan ook voor dat goede rijders beloond worden. Bovendien is de premie van deze autoverzekering niet standaard per definitie duurder. Uit diverse onderzoeken is gebleken dat zij standaard al binnen de top 10 van goedkoopste autoverzekeringen vallen.