Polisvoorwaarden autoverzekering

Polisvoorwaarden autoverzekering

Bij het afsluiten van een autoverzekering is het van belang dat u eerst goed de polisvoorwaarden raadpleegt. Kijk hierbij goed wat de precieze dekking is, maar ook welke uitsluitingen er zijn. Het kan zijn dat de verzekeraar in bepaalde situaties een kleinere of geen vergoeding uitkeert. Alle belangrijke gegevens vindt u in de polisvoorwaarden, hierdoor weet u precies wat uw autoverzekering inhoud.

Hieronder leest u drie belangrijke voorwaarden waar u op kunt letten.

No-claim korting

De no-claim korting is een belangrijk punt waarop u kunt letten voordat u een autoverzekering gaat afsluiten. Hoe hoog is de no-claim korting die de verzekeraar u biedt bij uw aantal opgebouwde schade vrije jaren. Gezien u hierdoor een korting of toeslag op de premie kunt krijgen is dit van belang.

Daarnaast hebben sommige verzekeraars de optie om ook de tweede auto binnen het gezin te verzekeren, waarbij dezelfde opgebouwde no-claim korting telt. Hierdoor kunt u onwijs veel premie besparen.

Eigen risico

Tevens is het van belang om goed te letten op het eigen risico. In geval van schade is dit bedrag namelijk voor uw eigen rekening. Maar misschien wilt u dit bedrag wel verhogen of verlagen, zodat uw premie ook weer omhoog of omlaag gaat. Daarnaast is het verstandig om te kijken of dat u niet in bepaalde gevallen toch wel een eigen risico moet betalen, soms is dit namelijk het geval bij ruitschade.

Nieuwwaarde regeling

Indien u de eerste eigenaar van de auto bent is een nieuwwaarde regeling erg aantrekkelijk. Bij totaalverlies krijgt u dan namelijk de nieuwwaarde van de verzekeraar uitgekeerd. De verzekeraar mag zelf bepalen of er een nieuwwaarde regeling is, maar ook hoelang deze nieuwwaarde regeling duurt. Daardoor gelden hier verschillende termijnen, maar ook weer voorwaarden en uitsluitingen in. Hoe dit precies in zijn werk gaat vind u terug in de polisvoorwaarden.