Poliskosten

Poliskosten

Leest u over poliskosten voor de autoverzekering of brengt de verzekeraar u die in rekening terwijl u daar niet op had gerekend? Verzekeraars hebben de mogelijkheid om dergelijke kosten te berekenen. Dat heeft te maken met de vrijheid die ze hebben om naast de premie eventuele aanvullende kosten in rekening te brengen. Het kan gaan om poliskosten tijdens het opmaken van de polis, net als een aantal andere verborgen kosten. U kunt dan denken aan prolongatiekosten of royementskosten, afhankelijk van of u de polis verlengt of dat u aan de andere kant besluit om deze op te zeggen.

Administratiekosten voor het opmaken

De poliskosten zijn een vorm van administratiekosten, die de verzekeraar berekent op het moment dat u de polis wilt opmaken. Sluit u een nieuwe autoverzekering af? Dan kan er sprake zijn van deze kosten. Dat betekent in de praktijk dat u eenmalig kosten dient te maken, om de verzekering in te laten gaan en daar gebruik van te maken. Het is verstandig om de poliskosten mee te nemen in een eventuele vergelijking, om de goedkoopste verzekering te vinden. Een verzekeraar brengt premie in rekening, net als deze eventuele poliskosten en daarnaast de assurantiebelasting. De hoogte van de poliskosten kan per verzekeraar verschillen, dus het is d moeite waard om daar goed naar te kijken.

Zo’n €5 – €10 aan poliskosten

De hoogte van de poliskosten kan verschillen, waardoor het de moeite waard is om hier goed op te letten. Over het algemeen gaat het om relatief kleine bedragen. Gebruikelijk is een bedrag van €5 – €10. De verzekeraar brengt daarmee wat kosten in rekening om ervoor te zorgen dat zij de polis voor u kunnen opmaken. U komt in het systeem te staan en de verzekering wordt aangemaakt. Het gaat om eenmalige kosten. Toch brengt niet iedere verzekeraar ze in rekening. Dat betekent dat u ook op zoek kunt gaan naar een verzekeraar die dat niet doet.