Pechhulp en autoverzekering

Pechhulp en autoverzekering

Soms denken consumenten dat pechhulp standaard binnen een autoverzekering zit, echter is dit niet het geval. Er zijn bepaalde verzekeraars als Onna Onna die dit kosteloos aanbieden binnen de autoverzekering, maar doorgaans wordt hier een extra premie voor gevraagd. Pechhulp is wel een belangrijk onderdeel, gezien u bij pech waarschijnlijk snel weer mobiel wilt zijn. Bovendien kunt u soms de auto niet meer voorruit krijgen en dient de auto weggesleept te worden. Een goede aanbieder kan dit allemaal voor u realiseren.

Pechhulp bij autoverzekering afsluiten

Veel verzekeraars als onder andere FBTO bieden een aanvullende verzekering pechhulp. Wat deze aanvullende verzekering precies dekt is afhankelijk van de voorwaarden hiervan, dit is niet automatisch overal hetzelfde. Bovendien is de dekking soms erg mager en niet interessant om extra af te sluiten.

Pechhulp los afsluiten

U kunt er uiteraard ook voor kiezen pechulp bij een aparte aanbieder af te sluiten en niet per definitie te kiezen voor uw autoverzekeraar. De ANWB en Route Mobiel bieden bijvoorbeeld een uitgebreide service en zijn erg populair onder de consument. U bent hierbij niet verplicht om ook voor de autoverzekering van deze aanbieders te kiezen, maar het is wel mogelijk. Daarentegen is dit niet overal mogelijk. Bij de meeste verzekeraars kunt u alleen de pechhulp selecteren wanneer ook uw auto hier verzekerd is. U dient indien u wilt kiezen voor een losse service echt te kijken naar pechhulp aanbieders.

Vergelijken

Om een goede keuze te maken wat betreft de pechhulp en uw autoverzekering is het belangrijk dat u gaat vergelijken. Kijk wat de autoverzekering los kost en wat de pechhulp los kost, maar ook naar de voorwaarden. Het kan in uw geval wellicht aantrekkelijker zijn te kiezen voor beide bij één verzekeraar, terwijl uw buurman veel goedkoper en slimmer uit is om deze producten bij verschillende aanbieders af te sluiten.