Pechhulp buitenland

Pechhulp buitenland

Pechhulp in het buitenland kan een aantrekkelijke uitbreiding vormen op de rest van de autoverzekering. Het is daarmee mogelijk om ervoor te zorgen dat u er bij pech niet zomaar alleen voor komt te staan. De aanbieders van pechhulp bieden daar over het algemeen verschillende pakketten voor aan. Het gaat dan om een pakket voor dekking in Nederland, net als andere pakketten voor bijvoorbeeld Europa. Tip: zorg ervoor dat de pechhulp geldt voor zowel de auto waarmee u rijdt als voor de eventuele caravan of een andere aanhanger die u meeneemt als u de grens overgaat.

Pechhulp voor Europa afsluiten

Gebruik maken van pechhulp voor Europa? Die kunt u gewoon binnen de autoverzekering afsluiten. U kunt de verzekeraar aangeven dat u graag gebruik wilt maken van de mogelijkheid tot pechhulp. Vervolgens zal de verzekeraar u vragen voor welke regio u dat wenst. Indien u de grens niet of nauwelijks overgaat is de dekking voor Nederland voldoende. Indien u de dekking ook wilt gebruiken tijdens een vakantie zal u daar een Europa-dekking van moeten maken. Bepaal wat dat betreft of u in Europa komt gedurende een jaar, om de dekking daar goed op af te kunnen stemmen.

Pechhulp voor auto en aanhanger

De pechhulp in Europa geldt standaard voor de auto waarmee u rijdt. Krijgt u onderweg een lekke band of is er iets anders aan de hand een kunt u daarbij wel wat assistentie gebruiken? Dan kunt u gebruik maken van het abonnement voor pechhulp. Gaat u met de caravan of een aanhanger op pad en gaat er daarmee iets mis? Houd er rekening mee dat de pechhulp daar standaard niet voor geldt. U dient dan vaak een aanvullende module af te sluiten, zodat de service ook geldt voor het geval waarin er iets misgaat met de caravan of een andere aanhanger die u meeneemt.