Oude auto verkocht nieuwe niet binnen

Oude auto verkocht nieuwe niet binnen

Heeft u de oude auto verkocht, maar komt de nieuwe pas over een tijdje binnen? In de tussentijd hoeft u natuurlijk geen gebruik te maken van een autoverzekering. Het zou immers zonde zijn om premie te betalen op het moment dat u geen auto beschikbaar heeft om daarmee te rijden. Dat betekent in de praktijk dat u de oude autoverzekering op kunt zeggen op het moment dat u de auto verkoopt. De nieuwe verzekering heeft u pas weer nodig op het moment dat u de nieuwe auto gaat rijden. U kunt dit doen bij uw huidige verzekeraar, net als ergens anders.

Verzekering opzeggen voor de verkochte auto

Zodra u de oude auto verkoopt heeft u daar geen autoverzekering meer voor nodig. Bovendien is het een van de uitzonderingen, waardoor u geen rekening hoeft te houden met een eventuele opzegtermijn. Zodra u bij de RDW aangeeft dat de auto niet meer op uw naam staat heeft u daarmee ook de mogelijkheid om de polis op te zeggen. Dat kan per direct, waardoor u vanaf dat moment geen premie meer hoeft te betalen.

Tip: had u de premie al vooruitbetaald? De verzekeraar zal u het restant terugbetalen, zodat u geen onnodige kosten maakt.

Nieuwe polis voor de nieuwe auto

Aan de andere kant heeft u een nieuwe polis nodig voor de auto die u gaat kopen. Dat hoeft echter pas zodra u er gebruik van gaat maken, het is voor die tijd nog niet nodig om ervoor te betalen. Zorg er wat dat betreft voor dat u de verzekeraar aangeeft wanneer de auto binnenkomt, zodat u vanaf dat moment gedekt bent. Tip: u hoeft de nieuwe autoverzekering niet bij dezelfde verzekeraar af te sluiten. Het is vaak de moeite waard om alle verzekeraars te vergelijken en op basis daarvan een nieuwe (voordelige) keuze te maken