Oud voertuig verzekeren

Oud voertuig verzekeren

Bij het verzekeren van een ouder voertuig kunt u zich afvragen hoe zinvol het is om een All risk of WA plus autoverzekering af te sluiten. U krijgt immers in de meeste gevallen de dagwaarde uitgekeerd bij totaal schade, hiermee kunt u niet een soortgelijk voertuig terugkopen. Dit komt doordat de dagwaarde altijd vele malen lager is dan het bedrag waarvoor u de auto terug zou moeten kopen. Bij een oud voertuig verzekeren is het dan ook verstandig om goed na te denken over de dekking

Welke dekking?

Bij oudere voertuigen spreken we over het algemeen over voertuigen welke ouder dan 8 jaar zijn. De WA autoverzekering is in dit geval vaak een verstandige keuze voor uw portemonnee. U wilt immers niet een torenhoge premie betalen voor bijvoorbeeld een All risk verzekering, terwijl u een relatief laag bedrag uitgekeerd krijgt bij schade waarmee u eigenlijk niets kunt. Het verschil in premie tussen de WA, WA Plus en de All risk autoverzekering is fors, dit kan vaak tientallen euro’s per maand verschillen!

Is uw voertuig oud? Verander ook van autoverzekering!

Een veelvoorkomende situatie is het feit dat men vaak niet overstapt naarmate hun voertuig ouder wordt. Als voorbeeld: meneer Brink heeft 10 jaar geleden een nieuw voertuig gekocht. Hij heeft vanaf het begin een All risk autoverzekering en heeft deze nooit omgezet. Meneer is al gewend aan de maandelijkse premie en kijkt hier verder niet meer naar om. Meneer Brink betaald eigenlijk te veel premie, een voertuig met een dergelijke leeftijd profiteert niet van de voordelen welke meekomen met de All risk autoverzekering en betaald ontzettend veel premie ten opzichte van een WA autoverzekering, die beter bij het voertuig zou passen. Uiteraard wilt u dit voorkomen en bekijk dan ook goed wanneer het voor u het meest geschikte moment is te veranderen wat betreft de dekking!

Komt deze situatie u bekend voor? Bekijk dan in onze vergelijking en bestudeer goed de voorwaarden per verzekeraar. Het kan u immers tientallen euro’s per maand schelen.