Online autoschade melden: hoe werkt dat?

Online autoschade melden: hoe werkt dat?

Online autoschade melden en benieuwd hoe dat in z’n werk gaat? Er is sprake van 8 stappen, zoals opgesteld door het Verbond van Verzekeraars. Deze 8 stappen maken onderdeel uit van de apps van MobielSchadeMelden.nl, beschikbaar voor Android en iOS.

Foto’s, melden en gegevens noteren

De eerste stap voor het online melden bestaat uit het maken van foto’s en het benaderen van getuigen. Het is van belang om vervolgens de app op te starten of naar de mobiele website te surfen en de schademelding te starten. De aanwijzingen helpen u het type voertuig en het soort ongeval te selecteren. Aan de hand daarvan kunt u de gegevens noteren.

De situatie

Het is vervolgens van belang om de daadwerkelijke schade te melden. U kunt dit doen door aan te geven welke schade aan het voertuig er is ontstaan en of er bijvoorbeeld sprake is van letsel. De stap hierna bestaat uit het beschrijven van de situatie. Het is van belang om te noteren hoe het ongeval is ontstaan, bijvoorbeeld aan de hand van waar u vandaan kwam, wat u deed en waar u reed. U kunt op die manier online autoschade melden en er daarmee voor zorgen dat voor de verzekeraar goed duidelijk is wat er is voorgevallen.

Gegevens controleren, bevestigen en naar huis

De zesde stap binnen het online autoschade melden bestaat uit het controleren van de gegevens. Het is van belang om dit samen met de tegenpartij te doen, zodat jullie het eens zijn over de ingevoerde gegevens over de schade en bijvoorbeeld over wat er precies gebeurd is.

Na de controle is het mogelijk om te bevestigen, door middel van een SMS-code die de andere partij ontvangt. Dankzij de SMS is ook de complete melding voor beiden beschikbaar. Vervolgens kunt u naar huis om daar desgewenst extra informatie toe te voegen. Het gaat dan bijvoorbeeld om de foto’s van het ongeval, waarvoor u gebruik kunt maken van de wifi-verbinding. Op die manier kunt u online autoschade melden, op het moment dat u onderweg te maken krijgt met een ongeval.