Offerte autoverzekering aanvragen

Offerte autoverzekering aanvragen

Een offerte voor een autoverzekering aanvragen en benieuwd hoe dat in z’n werk gaat? Het is allereerst van belang om goed na te gaan welke polissen er beschikbaar zijn. Probeer bijvoorbeeld een onderscheid te maken tussen de WA autoverzekering, de Beperkt Casco dekking en de Allrisk dekking. Over het algemeen is de meest uitgebreide (Allrisk) dekking het best geschikt voor nieuwe auto’s, de WA autoverzekering is beter geschikt voor auto’s van 10 jaar en ouder. Op die manier betaalt u niet teveel premie voor een oude auto, terwijl een nieuwe auto goed gedekt is.

Verschillende autoverzekeringen vergelijken

Vervolgens is het voordat u een offerte voor de autoverzekering aanvraagt verstandig om meerdere verzekeraars met elkaar te vergelijken. Probeer na te gaan welke premie zij vragen voor een bepaald type dekking. Binnen de WA autoverzekeringen is het voldoende om de premies met elkaar te vergelijken, aangezien de dekking dan praktisch hetzelfde is. Wilt u een Beperkt Casco of een Allrisk dekking afsluiten? Dan is het voor de offerteaanvraag verstandig om op voorhand ook de dekkingen te bekijken. Probeer te bepalen wat u aan dekking nodig heeft en zoek vervolgens naar de verzekeraars die u dat het meest voordelig kan aanbieden.

Offerte aanvragen en gegevens invoeren

Wilt u de offerte aanvragen? Dan is het verstandig om online uw gegevens in te voeren. Het gaat om de gegevens van u als eigenaar en bestuurder van de auto, net als om gegevens van de auto zelf. De verzekeraar wil graag weten om welke auto het gaat en wat de waarde daarvan is. Doorgaans is het invullen van het kenteken van de auto voldoende. Daarnaast kunt u een offerte aanvragen voor een autoverzekering door aan te geven wie u bent, waar u woont en hoe lang u het rijbewijs al heeft. Voeg daar het aantal schadevrije jaren aan toe, zodat de verzekeraar u een offerte voor de autoverzekering kan uitbrengen.