Nieuwwaarderegeling voor nieuwe auto’s

Nieuwwaarderegeling voor nieuwe auto’s

De nieuwwaarderegeling kan u beschermen tegen een uitkering van de dagwaarde, bij een total loss situatie. Een nieuwe auto is een mooi bezit. Toch is er helaas sprake van (snelle) afschrijving, waardoor de auto snel minder waard wordt. Een nieuwe auto van €30.000 is na een jaar tijd nog zo’n €25.000 waard. Nog een jaar later kan dat zomaar €22.000 of €23.000 zijn. Met name de eerste jaren is er sprake van snelle afschrijving. Zou de auto na 1,5 jaar total loss raken? Dan keert de verzekeraar mogelijk zo’n €23.000 aan dagwaarde uit. Om een vergelijkbare auto te kopen moet er na die korte periode dus alweer €7.000 bij.

Tijdelijke dekking voor de nieuwwaarde

Om dit te voorkomen kunt u gebruik maken van een nieuwwaarderegeling voor nieuwe auto’s. U zorgt er daarmee voor dat er tijdelijk sprake is van een dekking op basis van de nieuwwaarde van de auto. Het gaat bijvoorbeeld om een periode van 2 of 3 jaar. Gedurende die periode hoeft u zich dan nog geen zorgen te maken over de afschrijvingen. Raakt de auto total loss? Dan kijkt de verzekeraar naar de nieuwwaarde in plaats van naar de dagwaarde. Dat betekent in de praktijk dat u gewoon de €30.000 die u betaalde uitgekeerd zal krijgen.

Geen afschrijvingen tot de dagwaarde

Met de nieuwwaarderegeling kunt u voorkomen dat de autoverzekeraar uit zal gaan van de dagwaarde, op basis van de afschrijvingen die er plaatsvinden. U betaalt een iets hogere premie, zodat u bij total loss een hogere waarde uitgekeerd krijgt.

Heeft u in de komende jaren niet de mogelijkheid om duizenden euro’s te sparen voor een eventuele vervanging van de auto? Dan is het de moeite waard om te kijken naar de nieuwwaarderegeling voor nieuwe auto’s. U kunt daarmee voorkomen dat u er bij total loss meteen veel geld bij dient te leggen.