Nieuwe verzekering geleende auto’s

Nieuwe verzekering geleende auto’s

Nationale Nederlanden introduceert een nieuwe autoverzekering voor geleende auto’s. De polis maakt het mogelijk een tijdelijke dekking af te sluiten, voor de periode dat iemand een auto leent. Dat voorkomt dat de verzekeringnemer voor de auto het risico loopt, terwijl vrienden of familie daarmee rijden.

Het gaat om Gappie van Nationale Nederlanden. De polis is beschikbaar op basis van een korte periode, om de auto gemakkelijker uit te lenen en er daarmee voor te zorgen dat kosten en ander ongemak bij een eventuele aanrijding bij de schuldige terecht komen. Dit voorkomt onderlinge afspraken en problemen indien er daadwerkelijk sprake is van schade.

Tijdelijke autoverzekering tijdens lenen

Het uitlenen van een auto is binnen de reguliere autoverzekering gewoon toegestaan, maar is volgens Nationale Nederlanden niet zonder risico. Op het moment dat een vriend schade rijdt met de auto is het de verzekerde zelf die daar in eerste instantie voor verantwoordelijk is. Dat betekent dat hij of zij de schade kan claimen om te laten vergoeden. Dit kan uiteraard leiden tot een terugval in schadevrije jaren. Op die manier is de verzekering de komende jaren (flink) duurder. Het valt niet altijd mee om die kosten door te berekenen aan de schuldige.

Gemakkelijker de auto delen en goed verzekeren

De Gappie autoverzekering van Nationale Nederlanden moet dergelijke problemen voorkomen, op basis van een tijdelijke dekking. Die zorgt ervoor dat iemand die de auto leent daarvoor een tijdelijke polis kan afsluiten. De verzekering wordt per uur afgerekend, waardoor het zelfs mogelijk is daar slechts een gedeelte van een dag gebruik van te maken.

Nationale Nederlanden is voorlopig de eerste en enige die een dergelijke tijdelijke dekking aanbiedt. Als het aanslaat is de kans groot dat ook andere verzekeraars daarmee zullen volgen.