Negatieve schadevrije jaren afkopen

Negatieve schadevrije jaren afkopen

Last van negatieve schadevrije jaren en daar vanaf komen? Het is mogelijk om die af te kopen. Op die manier kunt u van de negatieve schadevrije jaren afkomen, zonder dat u daar jaren over hoeft te doen. Over het algemeen vraagt de verzekeraar daarvoor een aanzienlijk bedrag. Hier staat tegenover dat u weer sneller een (veel) lagere premie betaalt. Bovendien is het mogelijk om van de negatieve jaren af te komen en daarmee een vermelding op de zwarte lijst ongedaan te maken.

Te maken gekregen met een ongeval en daardoor nu een negatief aantal schadevrije jaren? Gebruik de investering door deze af te kopen om daar snel weer vanaf te kunnen komen.

Investering in lagere premie

Het kost relatief veel geld om negatieve schadevrije jaren af te komen. Hier staat aan de andere kant tegenover dat u daarmee kunt investeren in een lagere premie. Door nu een groter bedrag te betalen kunt u voorkomen dat u een veel hogere premie gaat betalen.

Ter voorbeeld, stel dat u voor €550 schade rijdt. U kunt er dan voor kiezen die te claimen, met terugval van 5 schadevrije jaren. Al u er nu 2 heeft worden dat er -3 en zijn ze negatief. In plaats daarvan kunt u er ook voor kiezen om de €550 zelf te betalen. Indien dat een maandelijks lagere premie van €15 betekent is dit voordeliger. 5 jaar lang €15 meer premie kost namelijk €900.

Negatieve schadevrije jaren en de zwarte lijst

Bovendien komt u met een negatief aantal schadevrije jaren op de zwarte lijst voor de autoverzekering te staan. Dat geldt voor een periode van 15 maanden nadat u er weer vanaf bent. Door het negatieve aantal in eerste instantie te voorkomen of dat snel te beëindigen krijgt u weer meer vrijheid om over te stappen. Door de negatieve schadevrije jaren af te kopen zorgt u dus eenvoudig voor een lagere premie voor de autoverzekering.