Minder reparatiekosten door pechhulpverzekering

Minder reparatiekosten door pechhulpverzekering

Onderzoeksbureau GFK heeft onlangs een onderzoek gedaan naar de onderhouds-en reparatiemarkt voor auto’s, dit in opdracht van BOVAG en RAI Vereniging. Het onderzoek is in het jaar 2014 afgenomen via een continu panelonderzoek. Hierbij zijn 8542 onderhoudsmomenten bekeken, die uitgevoerd werden over 4226 personenauto’s. Uit dit onderzoek is gebleken dat consumenten in het jaar 2014 minder geld besteed hebben aan onderhoud en reparaties van auto’s. Daarentegen zijn de kosten bij autopech hoger geworden, wat uiteraard een logisch gevolg is wanneer er minder aan onderhoud en reparaties besteed wordt. Een pechhulpverzekering biedt hierin dan ook de uitkomt zodat de auto voor een relatief voordelig tarief gerepareerd wordt, alleen wanneer het nodig is.

Oorzaak

De oorzaak dat men minder besteed aan reparatie en onderhoudskosten is vanwege diverse redenen. Met name komt dit door de lagere APK frequentie voor nieuwe benzineauto’s, maar ook door de hogere technische betrouwbaarheid en uitgebreidere onderhoudsintervallen. De consument besluit bovendien steeds meer voorgeschreven onderhoudsbeurten over te slaan vanwege de hoge kosten. Daarnaast worden de reparatieadviezen uitgesteld dan wel overgeslagen.

Men denkt hierdoor te besparen, maar uit het onderzoek is gebleken dat de gemiddelde reparatiekosten hoger zijn geworden. Hieruit blijkt dan ook dat het verstandiger is om de auto goed te laten onderhouden, zodat men uiteindelijk niet duurder uit is.

Pechhulpverzekering

Een andere goede optie om een pechhulpverzekering af te sluiten. De premie die hiervoor betaald dient te worden is doorgaans vele malen minder dan de kosten die men anders zou betalen voor reparaties bij autopech. De meeste verzekeraars bieden geen pechhulpdekking, hoewel er wel een paar zijn die dit wel doen. Zij bieden dan een secundaire dekking. Dit houdt in dat als u ook een overeenkomst heeft bij bijvoorbeeld Route Mobiel of de ANWB er daarop een beroep gedaan wordt.