Met een buitenlandse auto verzekerd de weg op dankzij het chassisnummer

Met een buitenlandse auto verzekerd de weg op dankzij het chassisnummer

Soms komt het voor dat u een auto voor een korte periode wilt verzekeren. Bijvoorbeeld als u in Nederland tijdelijk wil rijden in een auto met een buitenlands kenteken. Ook wanneer u een auto wil importeren of exporteren is een kortdurende verzekering praktisch. Helaas is het zeer lastig om auto’s met een buitenlands kenteken te verzekeren omdat weinig verzekeringen korter duren dan een jaar. Wel is het mogelijk om de auto te laten verzekeren op chassisnummer.

Maak kennis met de chassis

Verzekeraars weigeren vaak een buitenlandse auto te verzekeren met de reden dat deze nog gekeurd moet worden door de Rijksdienst van het Wegverkeer (RDW). Zij nemen geen risico met auto’s uit het buitenland. Zodoende volstaat het kenteken nummer meestal niet. Gelukkig heeft elke auto een chassis. Dit is een frame waar de wielen aan zijn bevestigd. Op elk chassis staat een uniek identificatienummer. Ook staat deze vermeld in de autopapieren.

Verzekering voor een dag

Dankzij het chassis nummer is het mogelijk om een tijdelijke verzekering af te kunnen sluiten bij een aantal verzekeraars. U krijgt dan een speciale eendagskentekenverzekering, inclusief een eendagskenteken. Deze tijdelijke verzekering is 1 tot 15 dagen geldig en kost ongeveer honderd euro.

Dekking

De chassis verzekering vergoedt overigens geen kosten voor schade aan de auto. Alleen de schade die u toebrengt aan andere weggebruikers wordt gedekt. Dit principe is dus hetzelfde als een WA-verzekering

Autoverzekeraars en oldtimers

Raadpleeg het internet voordat u in een buitenlandse auto in Nederland wil gaan rijden. Het is verstandig om na te gaan welke autoverzekeraars een verzekering op chassisnummer aanbieden. Bijzonder genoeg kunt u vaak terecht bij verzekeraars gespecialiseerd in oldtimers, omdat die vaak uit het buitenland worden geïmporteerd. Dankzij het chassisnummer mag je ook met een buitenlandse vierwieler eindelijk de Nederlandse wegen op.